logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Czy zestaw z GTX 1080 Ti EVGA jest dobry do gier 4K na TV LG UK 6300?

Brutal007 18 Sie 2019 20:54 471 9
REKLAMA
  • #1 18122376
    Brutal007
    Poziom 4  
    Ocena: 7
    Witam,
    Składam zestawik do TV 4k grania ale nie na monitor! zwykly gaming zwykle gry,nowosci itp i tyle. Zadne lole,csy itp;
    Tylko normalne gry co są i wyjdą zwykle Story Gry jak BattleField i Cyberpunk itd, ogolnie raczej Story gier i tyle by przejsc. Oczywiście w Full Ultra detalach w rozdzielczosci 4k na Telewizorze.

Tv który posiadam to ;
    Lg UK 6300 PLB

Pytanie czy taki zestaw będzie?;

https://www.morele.net/inventory/info/b8acec09/ - Poprawiono teraz dziala.

Wraz vengeance RGB PRO, DDR4, 16 GB,3200MHz, CL16 tylko akurat ich nie ma u nich,

+planuje zakupić do tego GTX 1080 Ti EVGA uzywka, Który prawdopodobnie będzie na chłodzeniu wodnym bo znalazlem fajna uzywke z blokiem i backplate.

Dobry zestaw czy cos do wymiany ? czy niepotrzebnie aż Za mocny sprzęt do tego, I czy przeplacone bez sensu ?? zwlaszcza teraz gdy są Ryzeny za 1/3 czy 1/4 Samego i7 ktory mam w zestawie a o których nie wiem nic(ryzenach mam na mysli).

Pozdrawiam Gorąco
  • REKLAMA
  • #2 18122561
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18122672
    Brutal007
    Poziom 4  
    Tomequ123 napisał:
    W linku nie ma podzespołów.
    Zapisz koszyk jako listę zakupową.

GTX 1080Ti w wielu grach na ultra będzie za słaby żeby w 4K wyciągnąć nawet 60 klatek.

Poprawiono, jak bardzo mozna odczuc problem przy gtx 1080 ti mowisz? swoja droga mam Tv ale ja czy musi to byc 4k rozdzielczosc? skoro ma 49cali ,ponoc nie ma wiekszej roznicy w 4k. Poprostu zalezy mi na graniu na telewizorze
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18122687
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 18122809
    Brutal007
    Poziom 4  
    Tomequ123 napisał:
    Full HD na 49 calach to pikseloza.
    2K będzie raczej ok.

4K robi ogromną różnicę, popatrz sobie na ilość pikseli.

Do GTX 1080Ti wystarczy 9600K.
    Do tego Grandis 2, wodne zupełnie niepotrzebne.
    Gaming X do 9600K jest ok.
    Dysk wziąłbym Adata SX8200 Pro lub Patriot VIPER VPN100.
    Zasilacz SEASONIC Focus Plus gold 550W.
    Pamięci ok, ale widzę, że chcesz dopłacić za światełka.

No tak lecz wtedy w Grach musiałbym wybrać roździelczość taką jak dla 2k tak i tyle? jakos byla by względna? nie wyszla by lipka z tego ?poprostu słuchałem i czytałem dużo i ponoć 2k a 4k nie widać różnicy w grach niemalże wcale stad pomysl ze moze nie musi byc 4k o ile to będzie wygladalo spoko w 2k.
    Ponoc przy takim obciążeniu grając na Tv grzeją się procki zwlaszcza ze troche ciągnie ten GTX i mówisz,że mimo to Grandis go ogarnie ze nie ma sensu isc w krakena? nawet mniejszego?
    Zasilacz tez sie za duzy nie wydaje ,nie rozsądnie bylo by obrać rezerwy? kalkulatory mowia o progu do 550 max,

A co jak by obrał jakiegos Ryzena? nic o nich nie wiem a wyniki sprzedazy maja kolosalne i miazdzace intela ,

Choc po to zalozylem ten post by porozmawiać i się dowiedzieć,
    Swoją droga jak posprawdzałem bootleneck -i na roznych rozdzielczościach fps sa niezbyt fajne dla 2k/4k (choc nie wiem czemu wspolnie to bylo polaczane) gdy 2k to 2k a nie 4k...

Co tak te FPS podkreca ? moze powinienem pojsc w 2070 RTX? albo MOZE ale nie wiem bo drogie są.. 2080 zwykla?
  • #6 18123111
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 18124726
    Brutal007
    Poziom 4  
    Tomequ123 napisał:

Słuchaj po obejrzeniu trochę stronek i opisów zdajesz się mieć 100% racje ,
    Powiedz mi teraz tak ,moze by poszedl w cholere z tymi swiedzidelkami ram choc roznica nie jest jakas duza kwestia bodajze 100zl ale ja nie o tym chcialem zaczepic Cię znów,
    Ryzen 5 3600 wydaje się byc petarda i ponoć jest jak i7 8700k albo i lepszy więc sprobuje się przekonać do AMD na nowo.

Tylko teraz taki bajer 2070 super a 2080 super, roznica z 500-800zl ,czy wydajnościowo też? wiem mam posprawdzac w sieci(juz to robilem i bede robil dla pewności) lecz Twoim zdaniem jest znaczna roznica w mocy ?

Generalnie chciałbym się do 6 tyś zamknąć,choc roznie to wyglada,
    Ps. jak teraz wyglada sprawa z systemami tak nawiasem ,jest roznica pomiedzy 7 a 10tka wydajnościowo w grach itd ? jakies znaczenie bo troche lat mija a ja wierny staremu druhowi Win 7 .

Więc dumam ostro czy 2070 super i tyle, czy kombinowac cos z tym 2080 super ,
    Pozdrawiam i dzięki za dyskusje,
  • REKLAMA
  • #8 18124738
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup zestawu komputerowego do gier 4K na telewizorze LG UK 6300, z kartą graficzną GTX 1080 Ti EVGA. W dyskusji podkreślono, że GTX 1080 Ti może być niewystarczająca do uzyskania 60 klatek na sekundę w rozdzielczości 4K w wielu grach na ultra detalach. Zasugerowano, aby rozważyć alternatywę w postaci RTX 2070 Super lub Ryzen 3600, które oferują lepszą wydajność i opłacalność. Użytkownik zastanawia się również nad różnicami między rozdzielczościami 2K a 4K oraz nad wyborem systemu operacyjnego, preferując Windows 7, mimo że zalecany jest Windows 10 dla nowoczesnych komponentów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA