logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola v550 -> Internet via Bluetooth Vodafone IRELAND

ernap 17 Wrz 2005 16:09 1934 3
REKLAMA
  • #1 1826226
    ernap
    Poziom 11  
    Witam. Mieszkam od pewnego czasu w Irlandii i bardzo potrzebuje lacza internetowego a z uwagi ze jest tu straszne zacofanie technologiczne postanowilem sie zaopatrezyc w Bluetooth do mojego laptopa. Dysponuje na ten moment telefonem marki motorola v550 w sieci Vodafone IE (ireland) komputerem i adapterem bluetooth. Moje pytanie jest nastepujace: Czy ktos wie jak to skonfigorowac by uzyskac dostep do internetu na moim laptopie? W ustawiweniach internetu komputera mam wpisany numer *99***1# oraz haslo (jak w ustawieniach w telefonie) "dublin" i login "dublin". Gdy probuje polaczyc sie z internetem w pierwszej fazie koputer prawidloweo laczy sie z modemem telefonu po czym weryfikuje login i haslo, kilka sekund pozniej podaje informacje ze komputer nie moze ustanowic polaczenia ze zdalnym komputerem. Prosze o pomoc!!!
  • REKLAMA
  • #2 1830140
    jaco777
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    To zostają tylko ustawienia połączenia Dial-Up: kompresja nagłówka, typy serwerów, IP itp. tam popróbuj coś poprzestawiać, ewentualnie jeszcze sprawdź czy prędkości masz dobrze poustawiane. Zadzwoń do operatora niech Ci podadzą prawidłowe ustawienia i powinno się udać.
  • REKLAMA
  • #3 1856323
    ernap
    Poziom 11  
    No to dalej nic nie wiem
  • #4 1856639
    Kris52
    Poziom 24  
    Ocena: 67
    Jeśli korzystasz ze standardowego dial-upa to musisz dopisać dodatkowe polecenie inicjalizujące o treści:
    AT+CGDCONT=1,"ip","isp.vodafone.ie"
    użytkownik vodafone i haslo vodafone .Bez tego gprs nie ruszy.A i te dane znalazlem dla vodafone pod linkiem http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?postid=1137497. Jesli nie zadziala to najlepiej zadzownic do
    operatora. Pozdrawiam
REKLAMA