logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 HDI - Po wymianie sprzęgła cieknie olej

arturartur24 22 Sie 2019 18:57 3645 2
REKLAMA
  • #1 18129803
    arturartur24
    Poziom 12  
    Ocena: 98
    Witam
    Posiadam citroena c4 Grand Picasso 2.0 HDI skrzynia MCP czyli manual z robotem do miany biegów. Mam takie pytanie wymieniałem sprzęgło razem z dwumasem i wysprzęglikiem. Czy jest możliwe żeby olej ze skrzyni wyciekał z pod wysprzęglika ??? Pytam ponieważ tuż po wymianie zauważyłem wyciek pod autem....pojechałem na kanał i pod spodem wszystko było zachlapane od strony półosi po prawej stronie....tak że ciężko mi stwierdzić bo nie tylko spód skrzyni był zachlapany...kupiłem teraz oryginalny uszczelniacz jest inny od tego z erlinga co montowałem tzn ma dwie "wargi". Wracając do pytania możliwe jest aby wyciekał olej z pod wyprzęgnika a nie z półosi ???
  • REKLAMA
  • #2 18130541
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4232
    Wszystko jest możliwe. Umyj odpal na podnośniku i zobacz gdzie leci.
  • #3 18865503
    marcin13411
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam ja tak kolego mialem po wymianie sprzegła i wysprzeglika w c4 20,16v skrzynia mcp. wyciekał olej po wałku spod wysprzęglika,wymieniłem na inny wyciekł znikl.Pojawil sie za to inny broblem po rogrzaniu silnika po okolo 20min.wyskakuje bąłd;usterka sygnału połozenia urzadzenia wykonawczego skrzyni biegow na walku zmiany biegów.Nie mam pojęcia oco chodzi.
REKLAMA