logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jakiej marki bezawaryjny/najmniej awaryjny telewizor Full HD i Ultra HD

Ellpablo 23 Sie 2019 10:19 1806 8
REKLAMA
  • #1 18130762
    Ellpablo
    Poziom 2  
    Dzień dobry
    Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś niewielkiego tv 32-42 cali. Przy czym, najważniejszym dla mnie kryterium jest jego bezawaryjność działania przez jak najdłuższy okres czasu. Parametry techniczne mają dla mnie drugorzędne znaczenie, bo informacje na ich temat są ogólnie dostępne w internecie i względnie łatwo jest porównać wybrane modele tv.

(wstępnie wykluczam samsunga, bo już wielokrotnie bardzo zawiodłem się na tej marce)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18130906
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 18131160
    Ellpablo
    Poziom 2  
    Kasa ma drugorzędne znaczenie. Chodzi o bezawaryjność/małą awaryjność. Minimum to 32 cale FHD, bez zbędnych dodatków, które mogą mieć znaczący wpływ na cenę końcową - wyłącznie do oglądania tv.
    I tak jak wspomniałem wcześniej, wszystko tylko nie szajsung :sm31:
  • REKLAMA
  • #6 18132064
    Ellpablo
    Poziom 2  
    Czy LG 43UK6400 z ekspozycji za 1360zł z szeroką 5 letnią gwarancją będzie lepszym wyborem od LG 43LK6100 za 1300 zł (z allegro - 2 lata gwarancji)?
    Przy czym na pudełku pierwszego tv widnieje data 02.03.2019 rok - nalepka adresowa sklepu do którego tv dotarł.
  • #8 18136068
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #9 18160912
    Ellpablo
    Poziom 2  
    Porady nic istotnego nie wniosły w tym temacie. Co więcej, różnica w cenie proponowanego tv FHD, a UHD "LG" była w okolicach 50-100 zł, więc w tej sytuacji sugerowanie kupna FHD jest dużym nieporozumieniem i nie świadczy wg mnie zbyt dobrze o wiedzy prowadzących ten dział.
    Generalnie jestem bardzo zawiedziony poziomem merytorycznym - a w zasadzie jego braku, w tym temacie dyskusji.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje telewizora o przekątnej 32-42 cale, z naciskiem na bezawaryjność, wykluczając markę Samsung. W odpowiedziach zasugerowano modele LG, w tym LG 43LK6100 oraz LG 43UK6400. Pojawiły się wątpliwości dotyczące zakupu telewizora z ekspozycji, ze względu na intensywne użytkowanie w sklepie. Użytkownik zauważył, że różnica cenowa między modelami Full HD a Ultra HD jest niewielka, co podważa sens rekomendacji zakupu telewizora FHD.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA