logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spidem SUP 035G - zapalają się wszystkie kontrolki

MAN_IN_BLACK 23 Sie 2019 11:19 1356 1
REKLAMA
  • #1 18130823
    MAN_IN_BLACK
    Poziom 14  
    Ocena: 73
    witam

mam w naprawie ekspres Spidem SUP035G to jest jakiś odłam Saeco

mam taki problem przy startowaniu ekspresu na 1s jest ok potem zapala się kontrolka czerwona (trójkąt z wykrzyknikiem) idzie do góry, a potem zapalają się pozostałe kontrolki brak wody, brak kawy, trójkąt z wykrzyknikiem i brak pojemnika na fusy
    Jest też problem z wyciągnięciem zaparzacza. Jak się naciśnie na przycisk to wyskakuje ale potem nie można go założyć. Trzeba wykręcać całą kasetkę, obudowę i ustawiać duże koło żeby grało z zaparzaczem
    Jakieś sugstie?
    --
  • REKLAMA
  • #2 18788607
    szurek
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Cześć.
    Czy udało Ci się poradzić coś z tym ekspresem?
    Mam taki sam ekspres i podobny problem: po włączeniu nagrzewa się ok 40 sek migając lampką nagrzewania i po tym czasie zaczynają migać (mrugać) wszystkie kontrolki. Jeśli w tym czasie otworze pojemnik z wodą lub drzwiczki serwisowe to pojawiają się odpowiednie komunikaty świetlne ale gdy już wyskoczy błąd to nic dodatkowego nie sygnalizuje.
    Układ jest odpowietrzony
    Zmierzyłem napięcie na bojlerze i w czasie nagrzewania jest 214V a w momencie gdy zaczynają mrugać wszystkie lampki spada do 2V.
    Sprawdziłem termostaty i nie powodują przerwy w obwodzie -cały czas jest ciągłość obwodu.
    Wyłączenie i ponowne włączenie ekspresu uruchamia cały cykl od początku.
    Jak widać ekspres jest rozebrany i zasymulowałem zamkniecie drzwiczek magnesem - może jest jeszcze jakiś czujnik o którym nie wiem...
    Załączam film:

edit:
    Czy posiada ktoś schemat tego urządzenia lub "parts diagram"?
    A może ktoś wie o co może chodzić?

pozdr.
REKLAMA