logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kolejność przylutowania kabli w słuchawkach Marshall Major - jaką zastosować?

Wojciech Wójcik 06 Wrz 2019 18:30 1386 3
REKLAMA
  • #1 18154798
    Wojciech Wójcik
    Poziom 6  
    Witam.
    Naprawiam słuchawki Marshall Major.
    Jack 4 pinowy, przewody jak na zdjęciu-zielony, niebieski, czerwony, złoty i masa.
    Pytanie? w jakiej kolejności przylutować kabelki do pinów słuchawce?
  • REKLAMA
  • #2 18155298
    zadam64
    Poziom 39  
    Ocena: 741
    Wojciech Wójcik napisał:
    Witam.
    Naprawiam słuchawki Marshall Major.
    Jack 4 pinowy, przewody jak na zdjęciu-zielony, niebieski, czerwony, złoty i masa.
    Pytanie? w jakiej kolejności przylutować kabelki do pinów słuchawce?

To Marhale maja mikrofon`?
  • REKLAMA
  • #3 18155408
    Aress124
    Poziom 28  
    Ocena: 214
    Tam jest tylko głośnik, do wewnętrznych pól przylutowane są przewody od głośnika a do zewnętrznych lutujesz przewodu od jacka, z lewej czerwony a z prawej masa tak jak jest zaznaczone na głośniku.
  • #4 18161922
    Wojciech Wójcik
    Poziom 6  
    Aress124 napisał:
    Tam jest tylko głośnik, do wewnętrznych pól przylutowane są przewody od głośnika a do zewnętrznych lutujesz przewodu od jacka, z lewej czerwony a z prawej masa tak jak jest zaznaczone na głośniku.

Przylutowałem wg twych wskazówek tj. 1 pin -czerwony.Jednak okazało się że to za mało,i po kilku próbach ustaliłem następująco , 2 pin niebieski, 3 pin-złoty i 4 pin skręcone masy.Zielone przewody są również skręcone luzem.
    Słuchawki grają OK, jednak lewy głośniczek momentami trzeszczy, brak oznaczeń co to za typ i stąd prośba o podpowiedz gdzie mógłbym kupić zamiennik.
    Pozdrawiam.

Dodano po 11 [minuty]:

Wojciech Wójcik napisał:
    Aress124 napisał:

Przylutowałem wg twych wskazówek tj. 1 pin -czerwony.Jednak okazało się że to za mało,i po kilku próbach ustaliłem następująco , 2 pin niebieski, 3 pin-złoty i 4 pin skręcone masy.Zielone przewody są również skręcone luzem.
    Słuchawki grają OK, jednak lewy głośniczek momentami trzeszczy, brak oznaczeń co to za typ i stąd prośba o podpowiedz gdzie mógłbym kupić zamiennik.
    Pozdrawiam.

Udało mi się znaleźć https://pl.aliexpress.com/item/32752172821.html ale produkt niedostępny niestety.
REKLAMA