logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Somfy Dexxo 8000 Pro RTS nie reaguje na piloty po wyłączeniu prądu

mpepe 15 Wrz 2019 06:51 7746 5
  • #1 18168254
    mpepe
    Poziom 11  
    Ocena: 33
    Witam, mam bramę garażowa dexxo 8000 pro RTS w tym tygodniu nastąpiło w całej okolicy wyłączenie dostawy prądu lampy w domu 2-3razy zgasły, chwilę nie było prądu i po włączeniu zauważyłem że w garażu nie działa automat bramy . Bezpieczniki w napędzie sprawne napęd jest zasilony i święci wyswietlacz. Daje się go programować przy ustawieniach pozycji górnej i dolnej ręcznie można nią sterować - silnik kręci.
    Piloty nie reagują , mechaniczne uruchomienie włącznikiem dzwonkowym też drzwi nie reagują . Wizualnie płytę obejrzałem nie nosi śladów uszkodzeń .
    Macie jakieś pomysły ?
  • #2 18168279
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1702
    Jak nie wyświetla żadnego błędu, ja bym spróbował przywrócić ustawienia fabryczne i na nowo programował. Może gdzieś przy zaniku napięcia coś się wysypało w pamięci ustawień. A jak nie będzie chciała się zaprogramować to pewnie wysypał się sterownik.
  • #3 18168392
    mpepe
    Poziom 11  
    Somfy Dexxo 8000 Pro RTS nie reaguje na piloty po wyłączeniu prądu Nie napisałem że wczoraj oczywiście już zrobiłem przywracanie do ustawień fabrycznych od nowa zaprogramowałem piloty, ustawiłem pozycję początkowa i końcowa bramy .

Na wyświetlaczu po włączeniu do zasilania wyświetla numer "51" lub "S1" nie pamiętam czy tak było wcześniej. Jeśli to S1 oznaczałoby oczekiwanie na programowanie hmmm nie zapamiętywałby ustawień?

Zepsuty sterownik jakaś opcja naprawy ?

Ktoś z forum może się podejmuje kogoś poleca ?

Czy wymiana całej płyty ? Somfy Dexxo 8000 Pro RTS nie reaguje na piloty po wyłączeniu prądu Somfy Dexxo 8000 Pro RTS nie reaguje na piloty po wyłączeniu prądu Somfy Dexxo 8000 Pro RTS nie reaguje na piloty po wyłączeniu prądu Somfy Dexxo 8000 Pro RTS nie reaguje na piloty po wyłączeniu prądu Somfy Dexxo 8000 Pro RTS nie reaguje na piloty po wyłączeniu prądu Somfy Dexxo 8000 Pro RTS nie reaguje na piloty po wyłączeniu prądu Somfy Dexxo 8000 Pro RTS nie reaguje na piloty po wyłączeniu prądu Somfy Dexxo 8000 Pro RTS nie reaguje na piloty po wyłączeniu prądu Somfy Dexxo 8000 Pro RTS nie reaguje na piloty po wyłączeniu prądu
  • #4 18168694
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1702
    S1 Tryb do bramy uchylnej lub segmentowej
    Naciśnięcie „SET” dłużej niż 2 sekundy uruchamia tryb uczenia AUTOSET
    Naciskanie „+” lub „-„ przełącza pomiędzy S0 i S1

Jak robiony był cały tryb programowania po ustawieniach fabrycznych i wszystko się zapisuje to może nie zapamiętuje tych ustawień.
    (wygląda jak by uruchamiał się w trybie wyboru rodzaju bramy)
  • #5 18170246
    mpepe
    Poziom 11  
    Pewnie nie zapamiętuje jakieś sugestie do zdiagnozowania lub naprawy ?
  • #6 18220928
    mpepe
    Poziom 11  
    Sterownik po kilku dniach odpalił i działa poprawnie
REKLAMA