logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Somfy Dexxo pro 1000 RTS - gubi ustawienia krańcowe

p_flori 18 Lis 2018 08:51 2541 3
  • #1 17567083
    p_flori
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    napęd od jakiegoś czasu nie może domknąć bramy. Po wykonaniu autotestu brama chodzi 1- 2 dni, po czym zdecydowanie gubi krańcówkę -dolną, dojeżdża do końca w dół i po dotknięciu podłogi - odbija tak jakby trafiła na przeszkodę i jedzie do góry - gdzie po przekroczeniu krańcówki górnej drze na siłę - mało listwy nie zerwie aż zadziała przeciążeniówka. Przestawianie czułości wykrycia przeszkody nic nie daje - 2-3 dni jest OK potem znów to samo. Wyważenie bramy jest dość przyzwoite łatwo ją otworzyć i zamknąć ręcznie. Błędów w sterowniku brak.
  • #2 17638505
    Jordan87
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Hej

Udało ci sie rozwiązać problem? U kuzyna jest dokładnie taki sam problem.
  • #3 17926404
    Jordan87
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    U kuzyna pomogło naciągnięcie sprężyny, zauważyłem że przy ręcznym otwieraniu trzeba było użyć sporo siły aby ją unieść.
    Już od dwóch miesięcy brama działa jak marzenie :)
  • #4 18111640
    p_flori
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    nie rozwiązałem problemu. Dodatkowo zauważyłem, że brama po kilku tyg nie dojeżdża do dołu i robi się kłopot bo bramą steruje alarm, a gdy nie załączy kontakrtrona u dołu traktuje jak naruszenie wejścia. brame otwieram zdalnie przy pomocy Satela - zwłaszcza jak coś kurier przywozi. potem jak uzbrajam alarm - niedomknięty kontaktron to uniemożliwia.
REKLAMA