logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Di-152: Jak ustawić kontrast i kody serwisowe dla lepszych wydruków?

copyman 19 Wrz 2005 20:40 1353 6
REKLAMA
  • #1 1832303
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 839
    Szczerze powiedziawszy nigdy nie regulowałem kontrastu w tego typu kopiarce i mam mały problem aby to uczynić. Na ręcznym rozjaśnionym maksymalnie - kopia jest o.k. ale na automacie już gorzej. Ma ktoś z kolegów Switches on PWBS i ustawienia kodów serwisowych tej kopiarki ?

Pozdrawiam.

C.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1832376
    yachtskipper
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Skoro temat Di152 został poruszony mam pytanie czy znalazł ktoś sposób na czarne kreski ze skanera w tych maszynach? Wystarzczy nawet pyłek na lustrze żeby kreska była widoczna na kopii. minolta podaje że problem powinien zostać rozwiązany przez wymianę firmwaru na V2.11 oraz zmianę ekspozycji na manualną, niestety ten sposób nie działa.
  • REKLAMA
  • #4 1832378
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    moż e to głupie pytane do zawodowca ale:

czy lusterka sa czyste ?
    ile ma na bębnie?
  • #5 1832523
    suchy22
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    Ten problem dotyczy wszystkich cyfrówek bez wyjątków. Szczególnie jest to uciążliwe przy zainstalowanym podajniku dokumentów. Skaner stoi w miejscu, malutki pyłek a kreseczka leci po całej kopii. Nic więcej tylko pucować :D
  • REKLAMA
  • #6 1833457
    copyman
    SM składa sie z kilku części. Parts'a i General mam , ale nie ma tam żadnej wzmianki o ustawieniach serwisowych. Takowe informacje zwyczajowo w MINOLCIE zawarte są w Switches on PWB's. Ponawiam więc moją prośbę... :-(

C.
  • #7 1834533
    copyman
    Problem rozwiązany . Pomoc nieoceniona ! dzięki.

C.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy ustawiania kontrastu i kodów serwisowych w kopiarkach Minolta Di-152 w celu poprawy jakości wydruków. Użytkownik poszukiwał informacji o przełącznikach (Switches on PWB) i kodach serwisowych, które umożliwiłyby regulację kontrastu, zwłaszcza w trybie automatycznym, gdzie kopie wychodziły gorzej niż przy ręcznym maksymalnym rozjaśnieniu. Wskazano na dostępność Service Manuala (SM) zawierającego częściowe informacje, jednak brakowało w nim szczegółów dotyczących ustawień serwisowych. Poruszono również problem czarnych kresek pojawiających się na kopiach, spowodowanych drobnym pyłkiem na lustrze skanera, co jest typowe dla cyfrowych urządzeń tego typu, szczególnie przy użyciu podajnika dokumentów. Minolta sugerowała rozwiązanie poprzez aktualizację firmware do wersji V2.11 i zmianę ekspozycji na manualną, jednak metoda ta nie przyniosła efektu. Ostatecznie problem został rozwiązany dzięki uzyskanej pomocy, choć szczegóły rozwiązania nie zostały podane. Podkreślono konieczność regularnego czyszczenia lusterek i bębna w celu eliminacji artefaktów na kopiach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA