logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrzewnica wodna do warsztatu 50m2 - FLOWAIR LEO S2

kolo8966 15 Paź 2019 10:08 2541 6
REKLAMA
  • #1 18219979
    kolo8966
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam, posiadam warsztat o powierzchni ~50m2 wybudowany z płyt warstwowych o grubości 20cm pianka poliuretanowa, do tego na dach rzucone 35cm dobrej jakościowo wełny, w ostatnie zimniejsze dni kiedy na zewnatrz było w okolicach zera nie było problemu utrzymać temperaturę rzędu 17 stopni grzejnikiem elektrycznym 2kw ale trzeba zejść na ziemię nie stać mnie żeby grzać prądem więc postawiłem w pomieszczeniu obok piec 20KW i teraz szukam do niego odpowiedniej nagrzewnicy i tu rodzi się pytanie czy te zestawy z allegro które się najlepiej sprzedają są coś warte? Np pianka poliuretanowa FLOWAIR LEO S2 sprzedał się na allegro w ilości 40 kpl więc stoje przed dylematem czy zakupić nową nagrzewnicę z allegro za 900zł czy też lepiej będzie kupić coś z olx w podobnej cenie używane ale firmowe?
    Miał ktoś styczność z tymi tanimi nagrzewnicami z allegro? Jeśli tak to bardzo prosiłbym o opinie czy są czegoś warte :)

SONNIGER AERMAX
    VTS VOLCANO VR MINI AC
    FLOWAIR LEO S3
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18230789
    kolo8966
    Poziom 8  
    Kocioł typu smieciuch, co do mocy to masz racje, że trochę przesadziłem.. Ogólnie chce zastosować trochę mocniejszy piec bo za rok może dojdzie pomieszczenie 20m2 do ogrzewania, do tego oprócz nagrzewnicy o którą pytałem w pierwszym poście chce zastosować jeden grzejnik żeby w obiegu było coś więcej niż mocna nagrzewnica. Dobry zamysł ?
  • REKLAMA
  • #5 18231150
    kolo8966
    Poziom 8  
    A moze po prostu bojler na ciepła wodę ? Co powiesz na temat samych nagrzewnic z allegro za te 800zł,cena dość niska przez co nie jestem do konca pewny tego zakupu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 18231199
    Magister_123
    Poziom 36  
    Ocena: 969
    kolo8966 napisał:
    bojler na ciepła wodę

Jak ten bojler będzie miał z 500l to można pomyśleć. Zawczasu zmniejsz komorę spalania o połowę cegłą szamotową.
    FLOWAIR to dobra firma. Nie widzę przeciwwskazań.
  • #7 18231241
    kolo8966
    Poziom 8  
    Jeśli chodzi o piec to po twoich sugestiach spróbuję zakupić 7 albo 10KW. Dziękuję za odpowiedź, Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada warsztat o powierzchni 50m2, dobrze zaizolowany, i poszukuje odpowiedniej nagrzewnicy do pieca 20kW. Zastanawia się nad zakupem nagrzewnicy FLOWAIR LEO S2 z Allegro, która cieszy się popularnością, ale ma wątpliwości co do jej jakości. W odpowiedziach sugerowane jest, że moc pieca 20kW jest zbyt duża dla takiego warsztatu, a wystarczyłoby 5-10kW. Wskazano również na możliwość zastosowania bojlera na ciepłą wodę oraz na korzyści z posiadania większej liczby grzejników. FLOWAIR uznawany jest za dobrą markę, a użytkownicy nie widzą przeciwwskazań do zakupu nagrzewnicy tej firmy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA