Hej
Planuję kupić lodówkę i spodobały nam się dwa modele.
Concept Beko
Proszę o informację czy w takim przypadku nowych lodówek technologia ma znaczenie?
Obie NO FROST
Beko teoretycznie na inwerterze.
Concept podobno na klasycznej sprężarce, rzekomo czeska firma.
Hej
Planuję kupić lodówkę i spodobały nam się dwa modele.
Concept Beko
Proszę o informację czy w takim przypadku nowych lodówek technologia ma znaczenie?
Obie NO FROST
Beko teoretycznie na inwerterze.
Concept podobno na klasycznej sprężarce, rzekomo czeska firma.
Ona jest taka czeska, jak Manta jest polska.
Ostatnio przeszukiwałem lodówek i 90% sprzętu pochodzi z Turcji albo Chin.
Mam jeszcze Whirlpoola z Włoch, ale nie ma żadnej rewelacji
niestety wiem że to chiny.
Oglądałem dwie - Concept ładnie wykonana dobrej jakości elementy ale brak wąskiej szuflady (zachowującej dłużej świeżość) na wędliny i brak jonizatora. (na czeskich stronach dobre opinie)
Beko gorsze wykonanie ale ma takie technologie i dodatkowo kompresor inwertorowy oraz uchwyt na butelki i jajka. Poza tym ładniej oświetlony. Niestety czytając komentarze miała ona błąd fabryczny -podobno zbiera sie duzo wody pod dolną szufladą. Może juz to wyeliminowali nie wiem.
Jeszcze jest Haier tez ładnie zrobiony ale jakoś mam obawy.
Ogólnie 4 tyś i nie ma co wybrać w białym szkle i szerokości min 70cm.
Zaplecze nie odzwierciedla jakości firmy, a raczej możliwości sprawnego serwisu.
Wejdź na stronę np North.pl i sprawdź dostępność części dla marki Concept. Warto poszukać ich polskiej strony internetowej, nie wspominając o infolinii.
✨ Użytkownicy dyskutują na temat wyboru lodówki między markami Concept i Beko, zwracając uwagę na różnice w technologii. Obie lodówki są typu NO FROST, jednak Beko korzysta z kompresora inwerterowego, podczas gdy Concept ma klasyczną sprężarkę. Wiele osób podkreśla, że Concept, mimo dobrego wykonania, może mieć ograniczenia, takie jak brak wąskiej szuflady na wędliny i jonizatora. Z kolei Beko, mimo gorszej jakości wykonania, oferuje lepsze technologie i estetykę, ale pojawiły się doniesienia o problemach z wodą pod dolną szufladą. Użytkownicy zwracają również uwagę na dostępność serwisu i części zamiennych, gdzie Beko wydaje się mieć lepsze wsparcie. Wygenerowane przez model językowy.