logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instrukcja serwisowa kotła termet unico gco 22 00

a_rk 11 Lis 2019 18:59 4905 7
  • #1 18272326
    a_rk
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam, poszukuję instrukcję serwisową kotła unico gco 22 00 w celu podłączenia przewodowego sterownika pokojowego euroster 2006.
  • #2 18272450
    zlotaronczka
    Poziom 20  
    Ocena: 101
    powinienem gdzieś mieć, ale nie znalazłem tak na szybko. Użytkujesz ten kocioł czy też masz zamiar go zamontować, uruchomić? To wersja z eliptycznym wyświetlaczem?
  • #3 18272749
    a_rk
    Poziom 2  
    Kocioł jest ciągle w użyciu, panel sterujący jest pod klapką,wyświetlacz z lewej strony panelu,w kształcie kwadratu.Z góry dzięki za info.
  • #4 18273074
    zlotaronczka
    Poziom 20  
    Ocena: 101
    Kocioł przez tyle lat pracował bez podpiętego regulatora temperatury? Jeśli odpowiedź brzmi "tak" to czeka Cię lekkie "patroszenie" kotła. Panel sterowniczy kotła ( to ta duża pucha z wyświetlaczem) z tyłu ma kieszeń i w niej jest listwa ze zworką na RT.
    Trza mieć zdrowe nerwy.
  • #5 18273626
    a_rk
    Poziom 2  
    Sterownik juz podłączony,działa ok.Wielkie dzieki.Zamykam temat.
  • #6 18444254
    marcinz8888
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Witam ja też poszukuje instrukcji do tego pieca chciałem odłączyć sterownik pokojowy lecz po odłączeniu piec nawet nie odpala Instrukcja serwisowa kotła termet unico gco 22 00 Instrukcja serwisowa kotła termet unico gco 22 00
  • #7 18444941
    a_rk
    Poziom 2  
    Wyłączyć wtyczkę z gniazdka i zmostkować przewody RT na płycie sterujacej ( tam gdzie podłączony był sterownik pokojowy)
    Powinno zadziałać
  • #8 18446532
    marcinz8888
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Po zmostkowaniu zachowuje się jakby dalej miał sterownik podpięty niemożna ustawić pokrętłem temperatury cały czas na maxa

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał instrukcji serwisowej do kotła Termet Unico GCO 22 00 w celu podłączenia przewodowego sterownika pokojowego Euroster 2006. W odpowiedziach poruszono kwestie dotyczące podłączenia regulatora, w tym konieczność "patroszenia" kotła, aby uzyskać dostęp do listwy zworkowej na płycie sterującej. Po podłączeniu sterownika, użytkownik potwierdził jego prawidłowe działanie. Inny uczestnik dyskusji miał problemy z odłączeniem sterownika, co skutkowało brakiem uruchomienia pieca. Zasugerowano zmostkowanie przewodów RT na płycie sterującej, co miało pomóc w rozwiązaniu problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA