logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefon stacjonarny podłączony do radiówki lub pod komórkowy

mariola110 12 Lis 2019 17:11 1077 3
REKLAMA
  • #1 18273905
    mariola110
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Po ociepleniu domu okazało się, że nie mam sygnału w telefonie. Wymiana kabla znajdującego się pod wylewką lub w ścianie nie wchodzi w rachubę. Moja mama musi mieć telefon stacjonarny (klawisze 2 cm). Szukam sposobu, aby w domu było coś radiowego do czego można podłączyć telefon stacjonarny i w dodatku ma to funkcjonować na dotychczasowym numerze stacjonarnym. Zakładam, że coś takiego na pewno funkcjonuje, ale nie wiem jak to znaleźć i kto mógłby to podłączyć i skonfigurować.
    Pilnie czekam na Wasze wskazówki.
  • REKLAMA
  • #2 18273958
    masterten
    Poziom 33  
    Ocena: 281
    Jeśli numer stacjonarny nie jest "związany" umową, przenieś go do dowolnego operatora VOIP. Aparat stacjonarny (może być nawet ten co już masz) podłączasz pod bramkę VOIP, podpiętą do dowolnego internetu, i tyle.
    Można też wymienić aparat stacjonarny na model z już wbudowaną bramką i tylko podpiąć do internetu. Niektórzy operatorzy VOIP mają takie aparaty w ofercie.
    Mogę nawet od razu polecić firmę która już reklamowała się na Elektrodzie: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3405330.html

Jak numer stacjonarny masz związany umową to gorzej, trzeba zapytać u swojego operatora czy jest możliwość załatwienia VOIP u nich.

Istnieją też bramki od razu na kartę SIM, mające wyjście do którego podpina się telefon stacjonarny.
  • REKLAMA
  • #4 18274037
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Był taki temat już
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3615095.html#18175381
    A nie idzie tej linii podpiąć w inne miejsce do dachu jak to napowietrzna i wprowadzić
    przez okno,
    albo przejść piwnicą i gdzieś przy rurach przewlec kabelek w miejsce gdzie potrzeba
    jeśli linia idzie gdzieś z dołu budynku ?
REKLAMA