logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Napęd Isomatic 500 - nie udaje się zaprogramować pilota

muny 16 Lis 2019 13:25 4959 7
  • #1 18281235
    muny
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam,
    Mam dwa takie napędy i problem mam z jedną. Otóż nie mogę zaprogramować na jednej żadnego pilota.
    Przy drugiej nie ma problemu i każdy z czterech pilotów jakie mam się programują.
    Czynność programowania robię identycznie jak na tym dobrym napędzie.
    Z tym, że w końcowej fazie dioda na chwilę gaśnie po czym zaczyna mrugać.
    W tym dobrym zestawie dioda od razu na koniec pali się światłem ciągłym.
    Różnica jest też w tych napędach taka, że zaraz po włączeniu ten dobry napęd mruga oświetleniem 4 razy, ten wadliwy mruga dwa razy.
    Szukałem opcji jak przywrócić napęd do ustawień fabrycznych może ale nic nie mogę znaleźć.
    Może macie jakieś pomysły jak to jeszcze ugryźć?

Spróbowałem jeszcze takiej opcji. Uruchomiłem opuszczanie bramy za pomocą guzika na napędzie. Wtedy uruchomiłem programowanie pilota i wtedy przebiegło ono poprawnie, ale teraz pilot ma tylko możliwość zatrzymania napędu. Uruchamiam napęd guzikiem na napędzie i pilotem mogę go zatrzymać. Dziwne zachowanie
  • #2 20060565
    worm4
    Poziom 2  
    Cześć, temat stary, ale mam podobny temat. Jak udało Ci się rozwiązać problem programowania pilota w tym napędzie, który migał dwa razy?. Nie mogę dojść w ogóle o co chodzi.
  • #3 20115519
    muny
    Poziom 14  
    Niestety nadal mój problem nie został rozwiązany.
  • #4 20115682
    ntmediapolska
    Poziom 2  
    Przy otwartej bramie zrób tak. Naciskasz przycisk automatu na silniku( przycisk P chyba). Brama wykona swoją procedurę testową, czyli. Zamknie się, otworzy, zamknie i otworzy ponownie i znowu zamknie. Następnie wykonujesz procedurę kodowania pilota. I będzie działać. Głosiłem się, aż w końcu to odkryłem. Daj znać jak pójdzie.
  • #5 20116128
    muny
    Poziom 14  
    ntmediapolska napisał:
    Przy otwartej bramie zrób tak. Naciskasz przycisk automatu na silniku( przycisk P chyba). Brama wykona swoją procedurę testową, czyli. Zamknie się, otworzy, zamknie i otworzy ponownie i znowu zamknie. Następnie wykonujesz procedurę kodowania pilota. I będzie działać. Głosiłem się, aż w końcu to odkryłem. Daj znać jak pójdzie.

Miałeś rację. Przeprowadzenie testu pomogło zaprogramować pilota.
    Mam jednak jeszcze teraz problem bo jeden guzik otwiera obie bramy jednocześnie. Chciałem, żeby każdy guzik był przypisany osobno do jednej bramy.

Nie wiem jak zresetować centralkę.

Próbowałem też programować w jednej centralce jeden guzik kilkanaście razy jeden guzik, bo wyczytałem, że centralka może zapamiętać 6 programów i każdy kolejny nadpisuje ten pierwszy. Niestety to nie pomogło.
  • #6 20116298
    ntmediapolska
    Poziom 2  
    A dlaczego programujesz przy włączonej drugiej bramie?. Odlącz ja od prądu. Później na drugim pilocie odłącz pierwsza bramę i podłącz druga
  • #7 20116323
    muny
    Poziom 14  
    Robiłem tak, że jeden napęd wyłączyłem ale to też jic nie dało.
  • #8 20739351
    roki1022
    Poziom 1  
    Witam siedziałem chwilę i miałem problem z zaprogramowaniem pilota a okazało się że wcześniej trzeba zostawić aby brama najpierw dokonała samo zamknięcia i otwarcia kilka razy aż się zatrzyma sama i wtedy zaprogramować piloty isomatoc 500

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z programowaniem pilota do napędu Isomatic 500, gdzie jeden z napędów nie akceptuje żadnego pilota, podczas gdy drugi działa poprawnie. Po kilku próbach i wskazówkach od innych użytkowników, udało się zaprogramować pilota, jednak wystąpił nowy problem, polegający na tym, że jeden przycisk otwiera obie bramy jednocześnie. Użytkownik poszukuje sposobu na zresetowanie centralki oraz przypisanie przycisków do poszczególnych bram. Wskazówki obejmują przeprowadzenie testu otwierania i zamykania bramy przed programowaniem oraz odłączenie zasilania drugiego napędu podczas programowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA