Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

NAPĘD BRAMY GARAŻOWEJ Ecostar 500N-pilot RSC2 nie mogę zaprogramować

byrski 24 Jul 2014 06:11 5862 4
    byrski
    Level 2  
    Posiadam Ecostar płytka sterująca jest bez przycisku P,czy jest możliwość zaprogramowania pilota RSC2 NAPĘD BRAMY GARAŻOWEJ Ecostar 500N-pilot RSC2 nie mogę zaprogramować
    marg_pl
    Level 13  
    Są trzy mozliowści:
    - ten naped nie ma odbiornika radiowego i konieczny jest zakup + podłaczenie
    - programujesz kolejne piloty od pierwszego oryginalnego,
    - programujesz piloty widocznym przyciskiem obok zacisków, najprawdopodobniej tym samym programujesz tez sam naped.

Tak czy inaczej przeczytaj instrukcje dołączoną do napędu.
    Grzesiek05
    Level 16  
    marg_pl wrote:
    Są trzy mozliowści:
    - ten naped nie ma odbiornika radiowego i konieczny jest zakup + podłaczenie
    ...

Kolego a Twoim zdaniem ta płytka po prawej, z TCA440T na zdjęciu do czego służy? Do słuchania radia przy bramie?

Pozdrawiam,
    Grzesiek05
    byrski
    Level 2  
    Nie ma szans zaprogramowania orginalnego pilota do tej płytki radiowej,dokupiłem zestaw za 59 zł z dwoma pilotami i wszystko śmiga.Mam nówkę sztukę pilota do sprzedania
    tomczaq
    Level 10  
    Witam,
    Trochę odgrzebuję temat.
    Właśnie padł mi oryginalny pilot Ecostar albo coś w centralce tego napędu. (wymieniłem baterie w pilocie ale bez rezultatu)

Napęd działa prawidłowo - naciśniecie przycisku T na centralce normalnie otwiera i zamyka bramę. Pokusiłem się nawet o wykasowanie danych z centrali. Niestety po ponownym włączeniu do sieci oraz wysterowaniu bramu (3 pełne cykle otwarcie zamknięcie) nie mogę zaprogramować oryginalnego pilota.

Robię wszystko zgodnie z instrukcją.

Chcę dokupić zewnętrzny odbiornik i go zaprogramować.

Kolego "Burski" czy możesz mi napisać jaki odbiornik zakupiłeś oraz jak go podłączyłeś ? Pod jakie zaciski itp.

Dzięki
    Pozdrawiam