Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Seat Alhambra - Seat Alhambra brak przedniego lewego swiatla mijania

charzun 20 Nov 2019 19:39 963 4
Wago
    charzun
    Level 10  
    Witam.
    Seat Alhambra 2002r 1.9tdi.
    Zginęło swiatlo mijania w lewej lampie.. Wcześniej od czasu do czasu sie zalaczylo a teraz juz wogole nie dziala..
    W przełączniku jest podzial na lewą i prawa lampę? Mam wrażenie ze we. wtyczce przy bezpiecznikach nie ma napięcia na jednym kablu który myślę ze jest odpowiedzialny wlasnie za lewe swiatlo mijania.. Podalem napięcie na ten kabel przez dodatkowy bezpiecznik i lewa lampa opuściła sie na sam dol (silniczek) Dodam ze. regulacja wysokości tez nie dziala w tej lampie..
    Pomoze ktos pokolei co posprawdzac?
  • Wago
    Martin Wójcik
    Level 10  
    Lampy mają wspólny bezpiecznik (mijania) możliwe że coś nie łączy w tej jednej. Spróbuj wyczyścić połączenia w tej lampie (mechanicznie plus jakiś kontakt do styków) . Wyklucz żarówki zamieniając je , w skrzynce bezpiecznikow raczej nie.
  • Wago
    Martin Wójcik
    Level 10  
    Sorry kolego że teraz odpisuję myślałem że, ktoś inny podpowie. Znalazłeś problem? Na 100 coś nie łączy tylko pytanie co. Idź po kablu musisz znaleźć winnego może być kabel gdzieś nadgryziony przez kune, no co mogę napisać Miernik i sprawdź od lampy do skrzynki bezpiecznikow jak jedna świeci to i druga musi. Weź kabel na przedłużenie do miernika i zbadaj cały odcinek
    Aleksander_01
    Level 42  
    Bezpiecznik od lewego mijania, sprawdź.