logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KRUPS EA8250 - Młynek kręci się w odwrotną stronę

rmroko 20 Lis 2019 23:53 1608 3
REKLAMA
  • #1 18291132
    rmroko
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    witam,
    może ktoś wie dlaczego młynek kręci się w inną stronę niż powiniwn. nic nie robiłem, stal około 4 miesiące nie używany i jak go ponownie odpaliłem nie mielił już kawy. rozebrałem (bo myślałem że trzeba przeczyścic) i zobaczylemże zamiast w lewo kręci sie w prawo!?
    dziwne.

jakiś pomysł? może miał już ktoś też taki problem?

pzd i z góry dziękuję
    rob
  • REKLAMA
  • #2 18291158
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3331
    Czy aby na pewno pana spostrzeżenia są prawidłowe ?
    Bo szczerze mówiąc to mało realne by młynek zaczął kręcić się w przeciwną stronę, jest to silnik na prąd zmienny więc polaryzacja tutaj nie ma wpływu, która zresztą od przestania ekspresu nie mogła się zmienić.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • REKLAMA
  • #3 18291208
    rmroko
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    tak to BARDZO dziwne! ale sobie poradziłem bo wpiąlem na płytę główna młynek odwrotnie i ... DZIAŁA normalnie ;)
  • #4 18292445
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3331
    rmroko napisał:
    tak to BARDZO dziwne! ale sobie poradziłem bo wpiąlem na płytę główna młynek odwrotnie i ... DZIAŁA normalnie ;)

Oczywiście proszę mnie nie odebrać źle ale forum służy także w przyszłości dla potencjalnych internautów jako pomoc w rozwiązywaniu problemów a tutaj mamy dosyć nieprawdziwą radę, a że forum trzyma dosyć wysoki poziom - celem sprostowania :

Od odłożenia ekspresu na dłuższy okres bezczynności polaryzacja , która nie ma wpływu na prąd zmienny , nie zmienia się ani też wtyczki same się nie obracają.
    W krupsie zastosowano silnik prądu zmiennego, bez znaczenia przy podłączeniu silniki te kręcą się w jedną stronę, nie mogą obracać się w dowolnym kierunku, aby to zmienić należało by obrócić uzwojenie w silniku.
    Powyższe informacje nie mogą mieć zatem przełożenia w realiach.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
REKLAMA