logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres do kawy Krups EA8250 - Nie mieli. Jak wymienić młynek

margon59 23 Maj 2016 09:30 11622 7
REKLAMA
  • #1 15693104
    margon59
    Poziom 8  
    Ocena: 7
    Ekspres KRUPS nie mieli kawy. Kupiłem nowy młynek, ale ni umiem go wymienić.
    Odkręciłem dwa wkręty od pojemnika na kawę ale nie chce zejść. Co mam zdrobić
  • REKLAMA
  • #2 15693115
    kudlaty1125
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    Wrzuć fotki, coś wymyślimy. Sprawdź czy nie ma nigdzie żadnych nalepek (często pod nimi ukryte są śrubki), mogą też być zatrzaski, wsuwki, albo młynek jest dalej połączony mechanicznie z resztą ekspresu.
  • REKLAMA
  • #3 15693200
    margon59
    Poziom 8  
    by wymienić młynek muszę wyjąć pojemnik na kawę, ale po odkręceniu dwóch wkrętów nadal się trzyma. Być może muszę wyjąć regulator grubości mielenia ale też nie wiem jak
    Załączniki:
    • Ekspres do kawy Krups EA8250 - Nie mieli. Jak wymienić młynek img_8535.jpg (40.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Ekspres do kawy Krups EA8250 - Nie mieli. Jak wymienić młynek img_8536.jpg (81.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Ekspres do kawy Krups EA8250 - Nie mieli. Jak wymienić młynek img_8537.jpg (76.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 15694859
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3330
    Złap za "dzyndzel" pokrętła grubości mielenia i pociągnij.. Wyskoczy :)

Ale zaraz zaraz.. To tak bez rozkręcenia postawiłeś diagnozę uszkodzonego młynka ?
    On się w ogóle nie kręci czy tak "tyrkocze" ?

Podejrzewam też, że nie zdajesz sobie sprawy, że młynek ot tak sam z siebie się nie uszkadza, tylko powodem tego najczęściej są inne uszkodzenia np uszczelki tłoka czy zbalokowany zawór dwubarowy ?
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • REKLAMA
  • #5 15695215
    margon59
    Poziom 8  
    No dobrze, ale jak się do niego dostać.
    Zdjąłem już pojemnik na kawę odkręciłem jeszcze jeden wkręt i nadal nie mogę zdjąć tej góry , by dostać się do młynka
  • REKLAMA
  • #6 15695283
    kudlaty1125
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    @U.P.
    Najłatwiej chyba młotkiem. A jak nie, to rozbieraj co się da, aż w końcu wyjdzie.
  • #8 16669122
    margon59
    Poziom 8  
    niestety skończyło się w serwisie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z ekspresem do kawy Krups EA8250, który nie mielił kawy. Po zakupie nowego młynka, napotkał trudności w jego wymianie, nie mogąc zdjąć pojemnika na kawę mimo odkręcenia dwóch wkrętów. Użytkownicy forum sugerowali sprawdzenie ukrytych śrubek, zatrzasków oraz mechanicznych połączeń młynka. Wskazano również na możliwość uszkodzenia młynka z powodu innych problemów, takich jak uszczelki tłoka. Po dalszych próbach, użytkownik stwierdził, że musiał oddać ekspres do serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA