logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ponownie rozpocząć instalację Windows 7 po przerwanym procesie?

dneehT 28 Lis 2019 21:11 1455 5
REKLAMA
  • #1 18307694
    dneehT
    Poziom 2  
    Witam!
    Reinstalowałem dzisiaj Windowsa 7 na komputerze, niestety instalacja w pewnym momencie została przerwana. Po ponownym włączeniu komputera ciągle wyskakuje mi informacja o tym błędzie i wiadomość o niemożliwości kontynuacji instalacji. Pisze tam by ponownie włączyć komputer i znów uruchomić instalację. Niestety nie mam pojęcia jak ponownie ją rozpocząć! Próba włączenia komputera w trybie awaryjnym, ostatniej dobrej konfiguracji itp kończą się fiaskiem gdyż cały czas wyskakuje informacja o tym błędzie. W jaki sposób mogę ponownie rozpocząć instalację bez możliwości dostania się do komputera dalej niż na obrazku załączonym poniżej?
    Jak ponownie rozpocząć instalację Windows 7 po przerwanym procesie?
  • REKLAMA
  • #2 18307933
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10461
    Tak samo jak wczesniej, uruchom bootowanie z nosnika z ktorego instalowales system i zainstaluj ponownie.
  • REKLAMA
  • #3 18307936
    atomic99
    Poziom 34  
    Ocena: 338
    Pełna i dokładna specyfikacja komputera !

Skan dysku programami typu HDTune, CrystalDiskInfo
  • REKLAMA
  • #4 18308742
    dneehT
    Poziom 2  
    Kolobos napisał:
    Tak samo jak wczesniej, uruchom bootowanie z nosnika z ktorego instalowales system i zainstaluj ponownie.

Jak dokładnie to zrobić? Włączyć tak jak wcześniej nie mogę bo system nie pozwala i wyskakuje informacja że zdjęcia. Dopiero zaczynam moją przygodę z takimi rzeczami i dużo fraz jest nadal dla mnie niezrozumiałych

Dodano po 2 [minuty]:

atomic99 napisał:
    Pełna i dokładna specyfikacja komputera !

Skan dysku programami typu HDTune, CrystalDiskInfo

Z osobnego nośnika się je aktywuje czy jak?
  • REKLAMA
  • #5 18308862
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 18308864
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 996
    dneehT napisał:
    Włączyć tak jak wcześniej nie mogę bo system nie pozwala i wyskakuje informacja że zdjęcia.
    To napisz, jak zrobiłeś to "wcześniej".
    Musisz rozpocząć instalację windowsa, PRZED startem obecnego, nie do końca zainstalowanego.
    Wejść w BIOS, ustawić nośnik startowy instalacji windowsa na pierwszym miejscu w Boot Menu, lub innym jakimś klawiszem uruchomić szybkie Boot Menu (wybór nośnika- HDD, CD, USB...) NATYCHMIAST po włączeniu komputera, i wybrać ten swój nośnik...
    Oba sposoby wymagają szybkości, bo jak się spóźnisz, to znowu zobaczysz niechciane okienko windowsa.
    "Komputer" zapewne ma jakąś nazwę, z czegoś się składa, ale my tego nie znamy, bo nie podałeś.
    Ale zazwyczaj też do wyboru jest tylko parę klawiszy, dzięki którymi można wejść do biosu, lub jego menu rozruchowego - także próbuj tych popularnych klawiszy.
    "Jak wejść do biosu" + marka komputera/płyty głównej w https://www.google.com/
REKLAMA