Poszukuję układu elektronicznego (przekaźnika), który mógłbym wpiąć w instalacje elektryczną samochodu (Škoda Fabia Mk1 typ:6Y silnik: 1.9 SDI 8V diesel ...ale podejrzewam, że równie dobrze sprawdzi się to w prawie każdym starszym aucie) tak by w razie spadku napięcia lub po jakimś czasie spoczynku odcina zasilanie wszelkich odbiorników, poza układami niezbędnymi do uruchomienia silnika.
Z założenia zabezpieczenie to ma zapobiegać sytuacjom, gdy użytkownik nieświadomie pozostawi jakiś odbiornik prądu (np załączone światła, ładowarkę w zapalniczce etc)... przez co akumulator się rozładowuje i nie można po tym uruchomić auta.
Ewentualnie... czy ktoś we Wrocławiu, mógłby mi coś takiego zainstalować?
(PS: w prawdzie jestem inż. i jakieś mniej skomplikowane lutowanie może ogarnę... jednak zazwyczaj nie zajmuje się hardware a zależy mi bardziej na efekcie niż na tym by w tym samemu dłubać)
Z założenia zabezpieczenie to ma zapobiegać sytuacjom, gdy użytkownik nieświadomie pozostawi jakiś odbiornik prądu (np załączone światła, ładowarkę w zapalniczce etc)... przez co akumulator się rozładowuje i nie można po tym uruchomić auta.
Ewentualnie... czy ktoś we Wrocławiu, mógłby mi coś takiego zainstalować?
(PS: w prawdzie jestem inż. i jakieś mniej skomplikowane lutowanie może ogarnę... jednak zazwyczaj nie zajmuje się hardware a zależy mi bardziej na efekcie niż na tym by w tym samemu dłubać)