Witam.
No i niema na kolektorze HOT-a 210V, pojawia się oczywiście kiedy odłącze sterowanie z bazy, odnośnie tego co napisał kolega Mikippp:
C365-podstawiony, na 330pF(ale to nie przeszkadza)
R124 i R145 (39k 2W)-sprawdzone, są OK
VR302 (100R 1/2W)-nie wymieniałem, ale jest sprawny,reguluje
Napięcie 80V na wzmacniacze-75V(myśle że w normie)
Napięcie G1 dziwnie się zachowuje, po załączeniu, skacze nagle do ponad -200V i po chwili opada do kilkunastu V, jakie powinno być ?
G2-narazie nie mierzyłem(ile orientacyjnie powinno wynosić ?)
Pozostałe napięcia zaniżone, -16V wynosi 11,5V, 16V wynosi 12V-zasilanie pionu i pozostała galąź 7V , w trybie czuwania jest prawidłowe, w czasie pracy spada do 4,5V, odłączyłem obciążenie, gałąź 6V-kolektor tranzystora Q110, ale bez zmian, sprawdze jeszcze ten pion TDA8172 jednak to napięcie zas. +-16V jest znacznie zaniżone, może on jest walnięty i zalącza się ukł. protect, no i słynne elko pin.3;6 TDA8172 do wymiany, dziękuje za zainteresowanie tematem i poproszę o następne sugestie.
Dodano po 3 [godziny] 49 [minuty]: Witam.
Wymiana pionu nic nie przyniosła

, tak się zastanawiam czy przyczyną nie są w ogóle wszystkie napięcia za niskie, napięcie lini wynosi niby prawidłowo 210V, ale przecież nie pracuje wysokie, kineskop itd.., także w tym stanie powinno być wyższe, co wpływa na wartość pozostałych napięć, brak jest regulacji +B na VR101, nawet w skrajnych położeniach peerka, nic się nie zmienia, może coś w układzie kontroli ?...