Witam, 7.12 zakupiłam telewizor ambilight 70cali. Bardzo polecany przez sprzedawcę, mający rewelacyjne opinie w Internecie, a od początku jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia. Nie można w żaden sposób ustawić ostrości. Jeszcze na kanałach satelitarnych nc+ jakoś to wygląda, ale do tej pory miałam Samsunga 55cali curved 4K i obraz tam był o niebo lepszy. Dramat zaczyna się, gdy włączę YouTube lub jakąkolwiek inną aplikację, czy film z pendrive... Nawet kilkuletnie dzieci zauważyły, że obraz jest rozmyty. Pooglądać mecz futbolu, to totalna masakra, piłka jest białą plamą poruszającą się po ekranie. W sklepie powiedziano nam, że obraz ma słabą jakość, bo to słaby zasięg tv naziemnej, a nam na satelicie będzie o niebo lepiej. Ale nie jest. Film 4K jest niewyraźny, obrazy się zlewają, ludzie chodzą jak roboty...
Czy to jest wina tv? 4 lata Samsung działał idealnie, były lepsze kolory, ostrość i płynność. Rozważam oddanie tego telewizora do sklepu i wymianę na LG lub Samsung.
Co mogę zrobić, oprócz kalibracji płatnej 500 zł? Miałam duże oczekiwania do tego sprzętu i wiem, jak wygląda obraz 4K w praktyce. Czy to wina 50Hz odświeżenia?
Czy to jest wina tv? 4 lata Samsung działał idealnie, były lepsze kolory, ostrość i płynność. Rozważam oddanie tego telewizora do sklepu i wymianę na LG lub Samsung.
Co mogę zrobić, oprócz kalibracji płatnej 500 zł? Miałam duże oczekiwania do tego sprzętu i wiem, jak wygląda obraz 4K w praktyce. Czy to wina 50Hz odświeżenia?