logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakość obrazu w Philips 70PUS7304 - rozmyty obraz na YouTube i z USB

Kasia ban 14 Gru 2019 12:06 1893 3
REKLAMA
  • #1 18338703
    Kasia ban
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, 7.12 zakupiłam telewizor ambilight 70cali. Bardzo polecany przez sprzedawcę, mający rewelacyjne opinie w Internecie, a od początku jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia. Nie można w żaden sposób ustawić ostrości. Jeszcze na kanałach satelitarnych nc+ jakoś to wygląda, ale do tej pory miałam Samsunga 55cali curved 4K i obraz tam był o niebo lepszy. Dramat zaczyna się, gdy włączę YouTube lub jakąkolwiek inną aplikację, czy film z pendrive... Nawet kilkuletnie dzieci zauważyły, że obraz jest rozmyty. Pooglądać mecz futbolu, to totalna masakra, piłka jest białą plamą poruszającą się po ekranie. W sklepie powiedziano nam, że obraz ma słabą jakość, bo to słaby zasięg tv naziemnej, a nam na satelicie będzie o niebo lepiej. Ale nie jest. Film 4K jest niewyraźny, obrazy się zlewają, ludzie chodzą jak roboty...
    Czy to jest wina tv? 4 lata Samsung działał idealnie, były lepsze kolory, ostrość i płynność. Rozważam oddanie tego telewizora do sklepu i wymianę na LG lub Samsung.
    Co mogę zrobić, oprócz kalibracji płatnej 500 zł? Miałam duże oczekiwania do tego sprzętu i wiem, jak wygląda obraz 4K w praktyce. Czy to wina 50Hz odświeżenia?
  • REKLAMA
  • #2 18339586
    Mleczyk89
    Poziom 34  
    Ocena: 263
    Przy tych rozmiarach TV niestety poprawna konfiguracja ma duże znaczenie.

Co do klatkowania, z całą pewnością będzie bardziej widoczne niż na mniejszym TV.

Sam sygnał wpuszczony do TV też ma znaczenie, ale skoro na źródle 4K też nie jest dobrze wychodzi na to ze domyślne ustawienia TV nie są najlepsze.

Źródła typu youtube czy kanały nieHD też będą pixelozą.
  • REKLAMA
  • #3 18341547
    Kasia ban
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dziękuję za odpowiedź. Przywróciłam ustawienia fabryczne jeszcze raz. Jest trochę lepiej. Ale szału nie robi.
  • #4 18341971
    Borutka
    Poziom 29  
    Ocena: 412
    Warto podłączyć jakieś inne źródło, czyli odtwarzacz bluray, konsola czy pendrive.
    Jednak na dobry telewizor 70 cali trzeba wydać znacznie więcej
REKLAMA