logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 55pus7303 - Nieostry obraz i wyblakłe kolory po HDMI z konsoli/kompa

chomik1221 03 Lis 2018 11:45 843 3
REKLAMA
  • #1 17535123
    chomik1221
    Poziom 2  
    Witam! Mam problem odnośnie świeżo zakupionego telewizora. A mianowicie obraz puszczony po HDMI z np konsoli jak i kompa jest nie wyraźny i nie ostry jak i same kolory są jakby wyblakłe. Oczywiście czytałem instrukcje która nic nie wnosi a znaleźć inteligentnych ludzi w biurze obsługi klienta philipsa graniczy z cudem... Bawiłem się chyba wszystkimi ustawieniami telewizora nic nie poskutkowało. Testowałem. 3 kable i nic. Dodam że na starym telewizorze tylko podlacze konsole czy laptopa i obraz żyleta jak i same barwy. Proszę o pomoc ziomeczki bo kupiłem TV i RDR2 a nie będę grać na takiej grafice.
  • REKLAMA
  • #2 17535152
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 863
    Zwróć "świeżo zakupiony" masz takie prawo.
  • REKLAMA
  • #3 17535185
    makaber
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Miałem kiedyś podobny problem na Samsungu.
    Trzeba było ustawić nazwę/typ urządzenia na PC. Rzecz bardzo nieoczywista, bo ustawienie ukryte w menu wyboru źródła, a nie głównym.
    Nie wiem jak to się ma do nowych Philipsów, ale przy braku lepszych rozwiązań pozwoliłem sobie wspomnieć.
  • #4 17535221
    chomik1221
    Poziom 2  
    makaber napisał:
    Miałem kiedyś podobny problem na Samsungu.
    Trzeba było ustawić nazwę/typ urządzenia na PC. Rzecz bardzo nieoczywista, bo ustawienie ukryte w menu wyboru źródła, a nie głównym.
    Nie wiem jak to się ma do nowych Philipsów, ale przy braku lepszych rozwiązań pozwoliłem sobie wspomnieć.

Niestety nic to nie dało
REKLAMA