Chodzi mi o to że nawet jak mam ustawioną głośniść na 100 to jak włożę wtyk do gniazda słuchawkowego to automatycznie spada. Nazywa to niby ochroną słuchu czy jakoś tak.
Czy jest gdzieś ustawienie dzięki ktoremu nie bedzie mnie pytać za kazdym razem czy chce dać głośniej tylko zostawi to ustawienie tak jak bylo zamin wlożyłem wtyczkę jack.
W telefonach tzn smartfonach jest to samo, tak jak napisałeś, nazywa się to ochroną słuchu.
Czy idzie wyłączyć? Hmmm, nie próbowałem, ponieważ nie korzystam ze słuchawek, ale szukaj w ustawieniach systemowych - audio. Obstawiam, że się nie da.
✨ Użytkownik pyta, jak wyłączyć automatyczne ściszanie dźwięku w Windows 10 po podłączeniu słuchawek, co jest związane z funkcją ochrony słuchu. Pomimo ustawienia głośności na 100%, dźwięk automatycznie się zmniejsza. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że nie ma prostego sposobu na wyłączenie tej funkcji w systemie, a użytkownik nie znalazł odpowiednich ustawień. Został również podany link do rozwiązania, które może pomóc w zarządzaniu dźwiękiem przy odłączaniu słuchawek. Wygenerowane przez model językowy.