logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat instalacji elektrycznej do 360-3P akumulator z przodu

piotrkulka 30 Gru 2019 21:35 7626 1
REKLAMA
  • #1 18370669
    piotrkulka
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    Przeglądam fora i wpisy i nic na temat nie znalazłem Poza że <pierwsze słyszę, to jakaś samoróbka lub schematy z 360.>

Ciągnik z lat 90 , akumulator przed chłodnicą, świeca żarowa, no i awaryjne które akurat nie działają.
    Proszę o udostępnienie schematu.
    Wyłącznik awaryjnych

Przerywacz kierunkowskazów
  • REKLAMA
  • #2 18370800
    tata1
    Poziom 20  
    Ocena: 259
    Nie mam schematu co tej C-360-3P, ale jeśli chodzi ci to podpięcie awaryjnych to dołączam schemat C-330M który miał układ awaryjnych podobny jak sześćdziesiatki po 1989 roku (C-360 i C-360-3P). Różnica była tylko taka że w C-330-M była 1 kontrolka do przyczepy (lewa strona, dół obok wielowskaźnika) podłączona do styku C2 przerywacza, a w C-360 były już 2 kontrolki kierunkowskazów pierwszej i drugiej przyczepy (obok przycisku rozrusznika z lewej strony kierownicy) podłączone do C2 i C3 przerywacza.

Uważaj z tymi włącznikami awaryjnych, bo szjs jakich mało - trzeba wyczuć jego pozycje, bo potrafi w błąd wprowadzić - szukasz dlaczego nie ma migaczy, sprawdzasz kable, połączenia i nic, a tu wystarczy dotknąć gałeczkę i nagle kierunki się znajdują. Czasami trzeba gałeczką delikatnie w bok ruszyć, czasami docisnąć lub delikatnie podciągnąć - KOSZMAR (wymieniałem już kilka i to samo).
    Załączniki:
    • Schemat instalacji elektrycznej do 360-3P akumulator z przodu pol_pl_Instalacja-elektryczna-laczona-kompletna-C-330M-oryginal-Ursus-42342942-26057_4.jpg (316.43 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA