1) Od pół roku interesuję się elektroniką(amatorsko,bo mam 15l,a chodzę do gimnazjum plastycznego) i właśnie zamierzałem się brać z uProcesory.Ale tu zkolei pojawiły się na mej drodze pierwsze "kłody".Mianowicie nie mam stałego łącza,tylko łączę się przez modem i jeśli nie chcę skończyć marnie pod koniec miesiąca(rachunek TP),to zbyt długo po necie materiałów na ten temat szukać nie mogę:-\.Więc mam nadzieję,że mnie zrozumiecie...
.Otóż mój problem polega na tym,że nie wiem,co jest tak konkretnie potrzebne do programowania:jakie kable,złącza,programatory,przogramy itd.Prosiłbym więc o podanie jako tako sprecyzowanej listy co mam zakupić i m.w.do czego to służy.
2)drugą sprawę kieruję konkretniej do Koegi(jeśli wolno mi się tak zwrócić) Coyote'a:
jakiś czas temu zaprezentowałeś na elektrodzie schemat,opis i zdięcia takiego małego i prostego w wykonaniu milibota dla początkujących elektronkików(z klockami lego,silniczkami z CD-ROM'a,gumkami jako gąsienice i uControlerze AT90S2313).Zainteresował mnie ten pomysł i postanowiłem się za coś takiego zabrać(stąd też pierwsze pytanie o Bascom'a).Zatrzymałem się jednak na różnicy pomiędzy schematem a opisem-W liscie części piszesz o przełączniku i mikroswitch'u a na schemacie o nich ani widu,ani słychu
.Jestem w tym jeszcze trochę "zielony" więc prosiłbym o jakiś opis ich zastosowania i położenia w tym układzie.Z góry dziękuję.
2)drugą sprawę kieruję konkretniej do Koegi(jeśli wolno mi się tak zwrócić) Coyote'a:
jakiś czas temu zaprezentowałeś na elektrodzie schemat,opis i zdięcia takiego małego i prostego w wykonaniu milibota dla początkujących elektronkików(z klockami lego,silniczkami z CD-ROM'a,gumkami jako gąsienice i uControlerze AT90S2313).Zainteresował mnie ten pomysł i postanowiłem się za coś takiego zabrać(stąd też pierwsze pytanie o Bascom'a).Zatrzymałem się jednak na różnicy pomiędzy schematem a opisem-W liscie części piszesz o przełączniku i mikroswitch'u a na schemacie o nich ani widu,ani słychu