Witam! Mam problem, którego nie mogę rozwiązać. Kupiłem sobie trochę używanych części do komputera stacjonarnego (poniżej wrzucam specyfikacje). Używam go praktycznie wyłącznie do prac biurowych, nawet nie korzystam z żadnych cięższych programów. Większość rzeczy wykonuje w przeglądarce internetowej. Wydaje mi się, że wg specyfikacji komputer powinien śmigać to jak się okazuje nie chodzi ona płynnie. Dla przykładu: robiąc coś na dysku google mam ok 0,5s laga, pisząc przez Messenger słowo zaczyna się pojawiać jak jestem przy jego końcu, korzystając z dość ciężkiej strony do gry na bitcoinie: Bitmex- mam laga czasem nawet ok 1,5-2s. Sam komputer pracuje bardzo szybko a problem dotyczy tylko przeglądarek i występuje od samego początku (po wymianie podzespołów i formacie). Sprawdzałem to na 3 różnych przeglądarkach: Chrom, Brave i Edge i najlepiej wypada Edge choć nie jest idealnie.
Oczywiście próbowałem wszystkich "sztuczek" przyspieszających przeglądarki jednak nic nie pomogło.
Mam również firmowego laptopa Lenovo 320s - nie jest to wybitnie dobry sprzęt jednak widać znacząco wyższą szybkość działania przeglądarki, nie ma żadnego laga.
Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć w czym może tkwić problem?
Specyfikacja PC
Płyta główna: H87 PRO4
Procesor: Intel Core i5-4460
RAM: 16GB DDR 3
Dysk SSD 128GB
Grafika: Geforce 1050TI Aero
poniżej jeszcze screen z menadżera zadań z otwartym edgem i lagującym się Bitmexem.
Oczywiście próbowałem wszystkich "sztuczek" przyspieszających przeglądarki jednak nic nie pomogło.
Mam również firmowego laptopa Lenovo 320s - nie jest to wybitnie dobry sprzęt jednak widać znacząco wyższą szybkość działania przeglądarki, nie ma żadnego laga.
Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć w czym może tkwić problem?
Specyfikacja PC
Płyta główna: H87 PRO4
Procesor: Intel Core i5-4460
RAM: 16GB DDR 3
Dysk SSD 128GB
Grafika: Geforce 1050TI Aero
poniżej jeszcze screen z menadżera zadań z otwartym edgem i lagującym się Bitmexem.