logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Szukam kabla HDMI 20m płaskiego do ukrycia pod listwą - gdzie kupić?

Ruszkowiec 23 Sty 2020 10:08 654 13
  • #1 18421436
    Ruszkowiec
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Witam, potrzebuje Waszej pomocy: szukam od pewnego czasu kabla HDMI 20m, kabel musi być płaski, ponieważ chce umieścić go pod listwą. Niestety najdłuższy kabel tego typu jaki znalazłem to 15metrów. Czy może ktoś z Was wie, gdzie taki kabel można kupić? Z góry dziękuje za pomoc,
  • #3 18421466
    codiql
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    A nie można 2x10m + złącze beczkowe (Czyli takie z portami 2x żeńskimi)?
  • #5 18421470
    gold-game
    Poziom 21  
    Ocena: 153
    Przy takim długim kablu możesz mieć zaniki sygnału. Zależy to od urządzeń podłączonych pod kabel. Ja bym zrobił to na dwóch kablach 10m a pomiędzy dać wzmacniacz sygnału. Może oczywiście wszystko działać na kablu 20m, ale może też być problem wcześniej opisany.
  • #6 18421473
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1183
    Ale okrągły się nie mieści?
  • #8 18421570
    Ruszkowiec
    Poziom 13  
    Dziękuje za odpowiedzi.
    Wolałbym kupić w Polsce, bo zależy mi na czasie. Kabel okrągły powinien zmieścić się w listwie, ale obawiam się, że na rogach będe miał problem ze zgięciem go w kąt prosty, wzmacniaczy również nie ukryje pod listwą. Mam kabel 15metrowy, jest dość gruby, spróbuje zamontować go pod listwą, jeśli się nie uda, będe musiał kupić od chinskich braci;)
  • #9 18421606
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1183
    Od chińskich braci może nie być taki jak oczekujesz. Zgaduję, że to do projektora. Więc uhd może być problemem na kiepskim kablu.
  • #10 18421736
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 469
    Płaski kabel robi firma Wireworld, aktywny kabel 20 m to koszt około 800 zł. Stosowanie tanich kabli i cienkich bez wzmacniacza to wyrzucanie pieniędzy ponieważ nie zdołamy uzyskać maksymalnej rozdzielczości obrazu, obraz może czasowo zanikać. Na elektrodzie było parę tematów gdzie przy mniejszych długościach kabla HDMI były problemy z obrazem, sam doświadczyłem tego problemu na kablu 3 m gdzie przy ustawieniu rozdzielczości UHD miałem zaniki sygnału.
    https://www.ceneo.pl/53694233
  • #12 18421891
    Ruszkowiec
    Poziom 13  
    Zgadza się: projektor. Dobrze, że założyłem ten temat, zanim wpakowałem się w koszty. Czyli podsumowując: Takie kable jaki chce zastosować są dostępne, ale ich jakość może odstawać od założonej. konieczny będzie jakiś wzmacniacz po drodze i to na takim dystansie jest najlepszym rozwiązaniem? Jeszcze jedno pytanie w takim wypadku: jaki wzmacniacz polecilibyście, w miare mały i bez konieczności zastosowania dodatkowego zasilania?
  • #13 18422113
    codiql
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Ruszkowiec napisał:
    bez konieczności zastosowania dodatkowego zasilania?

Z zasilaniem.
  • #14 19647024
    Ruszkowiec
    Poziom 13  
    Zamykam temat. Wykorzystałem krótsza drogę, może nie jest zamaskowany, ale działa. Dziękuję wszystkim.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał płaskiego kabla HDMI o długości 20 m do ukrycia pod listwą. W odpowiedziach zasugerowano kilka opcji zakupu, w tym linki do produktów na AliExpress i Amazonie. Wskazano również na potencjalne problemy z sygnałem przy tak długim kablu, sugerując użycie dwóch kabli 10 m z wzmacniaczem sygnału. Użytkownik wyraził obawy dotyczące jakości tanich kabli oraz konieczności zastosowania wzmacniacza. Ostatecznie zdecydował się na krótszą trasę, która działa, mimo że nie jest zamaskowana.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA