fiolet12 napisał: Megawe napisał: jak będziesz ustawiał silnik obserwuj przez otwór czy na kole pośrednim pojawi się jakiś znak.
Na kole od pompy też powinien być znak. Jeżeli znajdziesz znaki a silnik będzie ustawiony tak jak pisałem wyżej to wstaw pompę znak do znaku.
Dzięki ,dzisiaj będę patrzył .Wieczorem dam znać.
Dodano po 16 [minuty]: Megawe napisał: jak będziesz ustawiał silnik obserwuj przez otwór czy na kole pośrednim pojawi się jakiś znak.
Na kole od pompy też powinien być znak. Jeżeli znajdziesz znaki a silnik będzie ustawiony tak jak pisałem wyżej to wstaw pompę znak do znaku.
Wózek widłowy widlak Manitou 2,5t duże koła (8034256161)
Witam, wróciłem z pracy i sprawa ma się tak - pompa jest jednak rotacyjna, tylko inaczej skonstruowana. Na kole nic nie zobaczę bo przeszkadza obciążnik. Kręciłem wałem aż znalazłem na zębatce pośredniej znak. Na zębatce od pompy są na zębach cyfry od 1 do 6. Znak z zębatki pośredniej był 2 zęby przed jedynką, więc okręciłem zębatkę pompy czwórką do znaku na zębatce pośredniej tak że klin pompy akurat pasował w piastkę która jest przykręcona do zębatki. Odpaliłem z plakiem i chodził pół godziny co 10 minut gasiłem i odpalałem. Przed remontem nawet gorący palił tylko z plakiem. Zobaczę jak odpali w poniedziałek zimny. Ma wolne obroty, nie gaśnie, wysokie też, ale kopci nie białym dymem, raczej zwykłym, tylko trochę za mocno, jak mogę to poprawić. Pozdrawiam.