logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - ładowanie bez ładowarki, problem z diodami i wskaźnikiem baterii

Przemo_M 26 Wrz 2005 12:55 1191 4
  • #1 1850424
    Przemo_M
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Wiem ze tematow o ładowaniu było sporo (przejrzałem wszystkie i nie znalazłem nic podobnego do mojego problemu). Administratorzy proszę o wybaczenie:)
    A wiec tak: po podpieciu ladowarki do wyłączonego tela swiecą caly czas diody podswietlania klawiatury za wyjatkiem jednej na dole po prawej stronie. Ladowanie na lcd jest pokazywane i bateria jest ladowana. po wlaczeniu tela podswietlanie znika i niby jest ok, tylko jak sie odepnie ladowarke to wskaznik ladowania całyczas wskazuje ladowanie i nie ma znaczenia czy tel jest wlaczony czy nie. Pomaga wyjecie bateria. od czasu do czasu komunikat: podłącz ponownie ladowarke lub/i nie laduje. A teraz ciekawostka: na wlaczonym telu jak sie podłaczy ladoware to telefon w ogóle na nią nie reaguje:( Dodam że sprawdziłem wszystkie solucje na tym forum i wydaje sie być oki. ponadto dioda o ktorej pisałem w ogóle nie działa a jest na 100% sprawna. Ma ktoś jakieś sugestje??
  • #2 1850436
    sirozzy
    Poziom 15  
    hmm coz ja zrobilbym kilka rzeczy... :) mianowicie po pierwsze spradzilbym czy styki napewno sa sprawne w gniezdzie ladowarki... jesli bylo by oki to sfleshowalbym fonik i prawdopodobnie wszystko wrocilo by do normy. Bycmoze soft zwarjowal i niewie co ma robic z ladowarka. Oczywiscie moge sie mylic ale i tak bym go flashnol tak dla za sady.(nic by mus ie nie stalo ) :) hehe. Pozdrooo
  • #3 1850445
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    telefon jakby po zalaniu. masz zwarcie i układy od ładowania pewnie dostają prąd (troche zagmatwane :) choćby z LEDów. to że dioda nie świeci to pikuś zrobisz mostek do innej. po pierwsze dobrze ją wyczyść. diody byly zmieniane?
  • #4 1850560
    Przemo_M
    Poziom 11  
    revolt napisał:
    telefon jakby po zalaniu. masz zwarcie i układy od ładowania pewnie dostają prąd (troche zagmatwane :) choćby z LEDów. to że dioda nie świeci to pikuś zrobisz mostek do innej. po pierwsze dobrze ją wyczyść. diody byly zmieniane?

Ja osobiscie diod mu nie zmieniałem, ta nie swiecaca była urwana i po przyjrzeniu sie im wygladaja jakby ktoś je wymieniał. ale klient tego nie wie bo znalazł go na ulicy. A co do softu to zobacze
    Pozdrawiam
REKLAMA