logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Idea - Połączenia i SMS-y nie docierają do znajomej, poczta głosowa się włącza

Mrowa^ 26 Wrz 2005 14:22 1074 2
REKLAMA
  • #1 1850590
    Mrowa^
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Witam. Mam bardzo dziwny problem. Otóż kiedy dzwonię do znajomej, w momencie połączenia (wtedy kiedy ma dzwonić u niej telefon) włącza się poczta głosowa. Dzieje się tak nawet po wyłączeniu poczty głosowej u operatora. To samo jest kiedy dzwonię do niej z telefonu stacjonarnego. Co dziwne, inni nie mają takich problemów i spokojnie mogą się do niej dodzwonić, tak mam tylko ja i jeszcze jedna koleżanka. Bardzo często też "gubią" się smsy, przychodzą z kilkugodzinnym opóźnieniem lub nie przychodzą wcale, a od niej często dostaję po dwa lub nawet trzy takie same. O co tu chodzi? Czy winą może być uszkodzony telefon? Czy to raczej wina sieci?
  • REKLAMA
  • #2 1850859
    T-82
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Możliwe, że winny jest telefon, który gubi zasięg... (telefon nie koniecznie musi to sygnalizować). Dostajesz kilka takich samych esek bo koleżanka kilka razy je wysyła (bo np. nie dostaje od razu raportu wysłania).

Najłatwiej jak sprawdzisz jej kartę w innym telefonie, jeśli będzie tak samo to zadzwoń do biura obsługi klienta (operatora telefonii kom.) i powiedz co i jak.
REKLAMA