logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Indesit BAAN 13 P - Lodowka nie chlodzi zamrażarka nie mrozi

Darec4 13 Lut 2020 19:12 3198 9
REKLAMA
  • #1 18469131
    Darec4
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam
    Prosiłbym o pomoc moja lodówka niestety padła po latach pracy.Zapoznałem się z tematem dot.termostatu tz. połączyłem ze sobą przewody z termostatu ( czarny i brązowy u mnie) lecz po godzinie pracy nie odczułem żadnych zmian temperatury w lodówce czy zamrażarce.Macie jeszcze jakieś pomysły? Czy znaczyło by że nadszedł jej kres i trzeba się z nią pożegnać.Pozdrawiam i dzięki z góry za szybką pomoc. Lodówka Indesit BAAN 13 P - Lodowka nie chlodzi zamrażarka nie mrozi
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18469189
    kot mirmur
    Poziom 33  
    Ocena: 561
    Jeśli sprężarka chodzi to> albo nie daje ciśnienia, albo uciekł gaz z układu. Bez fachowego wsparcia nie sprawdzisz.
  • REKLAMA
  • #3 18469238
    skryn
    Specjalista AGD
    Ocena: 1013
    Darec4 napisał:
    Czy znaczyło by że nadszedł jej kres i trzeba się z nią pożegnać.Pozdrawiam i dzięki z góry za szybką pomoc.

Pożegnaj tą lodówkę. Mów jej dobranoc.
  • #4 18469311
    Darec4
    Poziom 10  
    Prace sprężarki słychać jest bardzo ciepła natomiast tylna część ta z rurkami jest chłodną i słychać jakby cały czas bulgotał tam płyn .
  • Pomocny post
    #5 18469407
    zibi1971
    Specjalista AGD
    Ocena: 1120
    Jeśli słyszysz bulgotanie to nie masz w niej nic gazu, wyłącz ją z gniazdka bo tylko sprężarkę uszkodzisz. Jesli jest z przodu pordzewiała to jest jakaś szansa naprawy, w przeciwnym razie to tylko utylizacja.
  • REKLAMA
  • #6 18469431
    Darec4
    Poziom 10  
    Tak jest z przodu rdza Lodówka Indesit BAAN 13 P - Lodowka nie chlodzi zamrażarka nie mrozi Lodówka Indesit BAAN 13 P - Lodowka nie chlodzi zamrażarka nie mrozi
    Czyli jest jakaś szansą?
    i jaki to koszt może lepiej zainwestować w nową? Czy gra jest warta świeczki?
  • REKLAMA
  • #8 18470183
    Darec4
    Poziom 10  
    Ok dzięki za informację.
  • Pomocny post
    #9 18470247
    TermoT
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Pierwsze trzeba sprawdzić gdzie jest wyciek czynnika. Pominiecie układu podgrzewania styku uszczelek zamrażarki spowoduje przymarzanie uszczelek, zawilgocenie i dalszą korozje tego miejsca.
  • #10 18470283
    Darec4
    Poziom 10  
    Dziękuję wszystkim za pomoc i wyczerpujące odpowiedzi gra nie jest warta świeczki więc mówię lodówce precz 😉.pozdrawiam i uważam temat za zamknięty.

Dodano po 1 [minuty]:

Lodowka idzie precz.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Lodówka Indesit BAAN 13 P przestała chłodzić, a zamrażarka nie mrozi. Użytkownik próbował połączyć przewody termostatu, ale nie zauważył poprawy. Odpowiedzi sugerują, że problem może leżeć w sprężarce, która może nie działać prawidłowo z powodu braku ciśnienia lub wycieku czynnika chłodniczego. Bulgotanie w układzie wskazuje na brak gazu, co może prowadzić do uszkodzenia sprężarki. Użytkownik zauważył rdzewienie z przodu lodówki, co może wpływać na możliwość naprawy. Koszt naprawy oszacowano na około 200 zł, ale użytkownik zdecydował się na utylizację urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA