logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki sprzęt do mieszania sygnału Unicable, SAT i DVB-T?

jeremiw1 14 Lut 2020 20:09 753 8
REKLAMA
  • #1 18471188
    jeremiw1
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Witam, potrzebuję zamontować antenę SAT oraz antenę DVB-T na 5 pokojów. Przewodów jest 6 bo do salonu idą 2 przewody. W pokojach zamontowane są gniazda RTV-SAT. W salonie gniazdo RTV-SAT z dwoma złączami SAT.

Chciałbym aby na jednym przewodzie był sygnał Unicable a reszta zwykły sygnał SAT. Do tego chciałbym jakoś "domiksować" DVB-T.

Prosiłbym o poradę w jaki sprzęt celować.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18473735
    jeremiw1
    Poziom 17  
    w ten sposób uzyskam 1xUnicable + 3 sygnały sat. Ja potrzebuje 1xUnicable + 5x SAT.
  • REKLAMA
  • #5 18474214
    jeremiw1
    Poziom 17  
    Niestety nie widzę nic takiego co rozwiązało by mój problem. Jeśli nikt nie jest w stanie pomóc to pytanie - czy na ten moment jest sens robić instalację na konwerterze octo + zwrotnica?
    Nagrywany będzie maksymalnie jeden kanał, lub wcale ale pytanie czy nie NC+/Polsat nie przejdą całkiem na dekodery Unicable.
  • #6 18474353
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 18474454
    andpol 33
    Poziom 39  
    Ocena: 1133
    A ja znalazłem coś takiego:Link
    Jaki sprzęt do mieszania sygnału Unicable, SAT i DVB-T?
    Tylko ta cena...
  • #9 18474468
    Dj8qx
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Ja uzywam LNB tymu MONOBLOK , ktory jednym kalbem obsluguje 2 SATELITY, ma 4 wyjscia na 4 TV, np ASTRA 19° i HOTBIRD13° lub mam drugi Taki ktory uzywam do ASTRA13° i ASTRA 28 °(ITV, BBC itd ).
    Przy wyborze MONOBLOK tzn rozstaw obydwu LNB ma scisly zwiazek z wielkoscia anteny (talerza). MONOBLOK ma wewnatrz potrzebny DISEQ do przelaczania satelitow.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje rozwiązania do instalacji anteny SAT oraz DVB-T w pięciu pokojach, z wymaganiem jednego sygnału Unicable i pięciu sygnałów SAT. W odpowiedziach sugerowane są różne konfiguracje sprzętowe, w tym konwertery Unicable, multiswitche oraz LNB Quatro lub wideband. Proponowane rozwiązania obejmują użycie multiswitcha, który obsłuży zarówno sygnał Unicable, jak i standardowy SAT, a także możliwość zastosowania LNB MONOBLOK do obsługi dwóch satelitów. Wskazano również na potrzebę zwrotnicy do miksowania sygnałów DVB-T.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA