logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dostęp do kamery ezviz przez internet - jak skonfigurować?

Malnen 19 Lut 2020 17:41 15339 15
REKLAMA
  • #1 18480956
    Malnen
    Poziom 6  
    Ocena: 5
    Witam
    Mam podłączoną kamerę ezviz do mojej sieci. Mogę się z nią połączyć przez aplikacje gdy jestem połączony do wifi. Da się połączyć z tą kamerą z internetu?
  • REKLAMA
  • #3 18481022
    Malnen
    Poziom 6  
    dawidedziu napisał:
    Strasznie dużo szczegółów podałeś. Model kamery?

cs-cv 310
  • #4 18481060
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    Zarejestruj się na koncie ezviz. Dodaj kamerę do tego konta po QR kodzie lub numerze seryjnym i powinieneś uzyskać podgląd.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 18481069
    Malnen
    Poziom 6  
    dawidedziu napisał:
    Zarejestruj się na koncie ezviz. Dodaj kamerę do tego konta po QR kodzie lub numerze seryjnym i powinieneś uzyskać podgląd.
    No tak, tylko że to działa tylko wtedy gdy jestem połączony do tej samej sieci, a ja chciałem się z połączyć np gdy nie ma mnie w domu.
  • REKLAMA
  • #6 18481086
    dawidedziu
    Czyli masz zarejestrowane konto w ezviz. Do tego konta masz przypisaną tą kamerkę. I nie masz podglądu po za siecią WiFi?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 18481089
    Malnen
    Poziom 6  
    dawidedziu napisał:
    Czyli masz zarejestrowane konto w ezviz. Do tego konta masz przypisaną tą kamerkę. I nie masz podglądu po za siecią WiFi?
    Tak. Aplikacja próbuje połączyć się z kamerą ale ostatecznie wyświetlany jest błąd połączenia.
  • #8 18481104
    dawidedziu
    Nigdy z takimi kamerkami nie miałem styczności - z tej serii Ezviz. To co czytam w internecie to nie jest jednoznaczne - na niektórych stronach jest napisane, że jest dostępny podgląd ale nie wiadomo czy lokalny czy zdalny.

Kamerka ma wpisane prawidłowe dane sieciowe? IP z sieci routera, maska, brama, DNS'y?

A spróbuj założyć konto na Hik-Connect i tam dodać kamerkę.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 18481133
    Malnen
    Poziom 6  
    dawidedziu napisał:
    Nigdy z takimi kamerkami nie miałem styczności - z tej serii Ezviz. To co czytam w internecie to nie jest jednoznaczne - na niektórych stronach jest napisane, że jest dostępny podgląd ale nie wiadomo czy lokalny czy zdalny.

Kamerka ma wpisane prawidłowe dane sieciowe? IP z sieci routera, maska, brama, DNS'y?

A spróbuj założyć konto na Hik-Connect i tam dodać kamerkę.
    To samo co na aplikacji Ezviz. Aplikacja nie może się połączyć. Kod błedu 241009. Obraz z kamery mogę również uzyskać przez RTSP. Jest jakaś aplikacja która mogła by się połączyć ze strony internetu i odnaleźć moją kamerę w sieci?
  • #10 18481143
    dawidedziu
    dawidedziu napisał:

???

Malnen napisał:
    Jest jakaś aplikacja która mogła by się połączyć ze strony internetu i odnaleźć moją kamerę w sieci?

Nie znam takich - może ktoś inny pomoże w tej kwestii.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 18481149
    Malnen
    Poziom 6  
    Kamera jest prawidłowo ustawiona
  • #13 19819256
    Bandites34
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Malnen napisał:
    Witam
    Mam podłączoną kamerę ezviz do mojej sieci. Mogę się z nią połączyć przez aplikacje gdy jestem połączony do wifi. Da się połączyć z tą kamerą z internetu?

ja kupiłem jakieś 2 tyg temu Ezviz c8c lite i po założeniu konta w aplikacji EZVIZ i podłączeniu kamery poprzez tą aplikację nie mam żadnego problemu z odbiorem obrazu z jakiejkolwiek lokalizacji, czy to WiFi domowe czy 3G/LTE/5G operatora,
    jak jesteś w domu podpięty z WiFi to zerknij jaki zasięg ma kamera, może trzeba router przestawić bliżej kamery, może masz słabą przepustowość sieci i stąd błąd odtwarzania, masz szybki internet po kablu czy jakiś radiowy powolny?

Czasami u mnie też jest ten błąd jak dzieci siedzą na xboxach, żona na telefonie przegląda neta, to właśnie powoduje spadek przepustowości i błąd odtwarzania.
  • #14 20647838
    joshua15
    Poziom 2  
    Malnen napisał:
    Witam

Udało się może rozwiązać ten problem?
    Mam identyczny przypadek z EZVIZ C6N i na pewno to nie jest wina WIFI.
    Po odłączeniu WIFI w telefonie i przejściu na połączenie pakietowe od razu zrywa mi połączenie z tą kamerą i nie mam do niej wglądu. Nie będzie to wina operatora?
  • #15 20648129
    Bandites34
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Ja mam 4 kamery Ezviz (3 rodzaje) 2x C3W
    1x C3TN
    1x C8C lite
    Oprócz 1 C3W która jest po Wifi bo nie dało się kablem dojść do niej reszta jest po kablu, i nie mam żadnego problemu, nawet jak miałem słaby internet (5-15 Mbit/s Downloadu, i 15-20Mbit/s uploadu), teraz mam internet w 5G (175-230 Mbit / 33-43Mbit) i po prostu szybciej mi się ładuje obraz z kamer, zasięg w telefonie też jest ważny w pracy miałem słaby zasięg i chcąc wejść na kamery wywalało mi właśnie błąd odtwarzania, ale podeszłym gdzieś gdzie zasięg lepszy i nie było problemu żadnego.
  • #16 20648160
    Chris_W
    Poziom 39  
    Ocena: 1045
    Najcześciej w takich przypadkach kamera jest dodana do konta "inaczej niż przez QR" np. poprzez przeszukanie sieci wewnętrznej itp.
    Trzeba usunać kamerę z konta i dodać tak jak trzeba, skanując kod QR.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość zdalnego dostępu do kamery Ezviz CS-CV310 przez internet. Odpowiedzi sugerują, aby zarejestrować kamerę na koncie Ezviz, jednak pojawiają się problemy z połączeniem, szczególnie gdy użytkownik nie jest podłączony do tej samej sieci WiFi. Inni użytkownicy wskazują na możliwość korzystania z aplikacji Hik-Connect oraz sugerują sprawdzenie ustawień sieciowych kamery, takich jak IP, maska, brama i DNS. Problemy z połączeniem mogą być związane z przepustowością internetu lub zasięgiem sygnału. Wskazano również, że kamera powinna być dodana do konta poprzez skanowanie kodu QR, aby uniknąć problemów z połączeniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA