logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Naprawa ładowarki Xiaomi m365 - migająca zielona dioda, 20V zamiast 42V

robi239 19 Lut 2020 18:38 7029 2
REKLAMA
  • #1 18481111
    robi239
    Poziom 10  
    Ocena: 23
    Witam.
    Mam problem z ładowarką hulajnogi Xiaomi m365. Prawidłowa praca ładowarki to zielona dioda bateria naładowana, czerwona ładuje. Moja ładowarka była podpięta do baterii która miała zepsuty wyłącznik termiczny w baterii i w czasie podpięcia naprzemian załączała się dioda zielona i czerwona. To prawdopodobnie ją uszkodziło bo teraz miga pulsuje tylko dioda zielona a na wyjściu z ładowarki jest jedynie niecałe 20V zamiast 42V. Ktoś mi może podpowiedzieć co mogło paść. Naprawa ładowarki Xiaomi m365 - migająca zielona dioda, 20V zamiast 42V Naprawa ładowarki Xiaomi m365 - migająca zielona dioda, 20V zamiast 42V
  • REKLAMA
  • #2 19806383
    wiene
    Poziom 12  
    Ocena: 52
    Witam, mam podobny problem u mnie napięcie wyjściowe to 18v i pulsująca dioda na ładowarce. Czy udało ci się rozwiązać ten problem. Sprawdziłem wszystkie kondensatory i diody są sprawne. Proszę o pomoc starszych bardziej doświadczonych kolegów z większą praktyka
  • #3 19806648
    9am1do2
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Sprawdz elementy po stronie wtornej jeszcze raz. Bo cos slabo sprawdziles. Jaki tam uklad odpowiada za regulacje po stronie wtornej bo z zdjecia nie mozna odczytac. Taki jak w zasilaczu delty laptopa (w.o.) ? Napięcie bez czy z obciażeniem ?
    wiene napisał:
    Proszę o pomoc starszych bardziej doświadczonych kolegów z większą praktyka

:D
REKLAMA