logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Marantz DR 6000 CDR - Błąd Disc Error po serwisie Philipsa, co robić?

david poznan 27 Wrz 2005 19:23 1623 4
REKLAMA
  • #1 1854045
    david poznan
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam wszystkich a problem jest nastepujacy. nagrywarka dziala jako odtwarzacz ! tylko ! po wlozeniu pustej plytki oczywiscie przechodzi przez proces inicjalizacji pokazuje 0.00 czyli pusta plytke lecz po nacisnieciu przycisku REC TYPE ukazuje sie infi disc error. co istotne nagrywarka powedrowala do serwisu poniewaz miala problemy z nagrywaniem po optyce, po analogu wszystko dzialalo pieknie. po optyce zrywala sama zapis i finalizowala po 10 utworze. po powrocie z serwisu tyle z niej zostalo. klient twierdzi ze miala wymieniana optyke 4 miesiace temu w tym ze serwisie. zauwazylem ze lutowany byl uklad serwa saa7399hl i tyel. nie wiem czego w takim przypadku mam sie czepic. prosze o porade. dawid
  • REKLAMA
  • #2 1854285
    DIGITAL-PRO
    Poziom 23  
    Ocena: 59
    Witaj
    Sprawdż lutowanie tego SAA,a może on sam nie żyje.
  • REKLAMA
  • #3 1855425
    david poznan
    Poziom 11  
    a wiec podnioslem i polozylem z powrotem SAA i efekt ten sam :( ale czy tak by sie zachowywala ta nagrywarka przy padnietym saa?? nie jest to maly koszt bo saa to 150 zl a nie mam zadnego na podstawienie hmmm.... coz dalej ??
  • REKLAMA
  • #4 1855437
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2338
    W DVD Philpsa te SAA padają jak muchy to dlaczego ty miałbyś mieć inaczej.
  • #5 1855446
    david poznan
    Poziom 11  
    owszem tu masz calkowita racje ale skoro widac ze serwis to wymianial i odpowiedziali klientowi ze sprzet nie do naprawy ..... czy mamy az tak glupie serwisy bo za madre to one nie sa?? coz to wymianka na ryzyko, jesli ktos ma tez inna teorie to prosze o nie rowniez.
REKLAMA