Po zdjęciu finishera ''nagrzewanie'' powinno zniknąć i maszyna powinna pracować. Jeżeli nadal wisi na nagrzewaniu trzeba zrobić trouble reset - Wyłączyć ksero głównym wyłącznikiem, trzymać przycisk narzędzia/liczniki, włączyć i cały czas trzymać narzędzia liczniki, po chwili pojawi się na ekranie trouble reset, puszczamy przycisk narzędzia/liczniki należy kliknąć trouble reset, pojawi się ok, wyłączyć ksero i włączyć głównym wyłącznikiem. Tak wkład Cyan do wymiany lub regeneracji im dłużej będzie używany w takim stanie to koszt regeneracji rosnąć może, ponieważ ewidentnie deweloper jest wyciągany z niego, może uszkodzić bęben do gołego aluminium o ile już tak nie jest, tylko błagam nie rób fotki z flashem tego wkładu żeby pokazać jak wygląda, często moi klienci tak robią. Wyjmie wkład w pomieszczeniu wszystkie światła jak jupitery na planie filmowym świecą + flesz z aparatu :/ Panie zauważyłem że tu sypie toner ... matko i córko teraz to pan sobie kup cały wkład odpowiadam
Teraz nasuwa się pytanie czy w maszynie masz wkłady już kiedyś chipowane czy tak zwane ''startówki'' - w nich nie ma okablowania by podłączyć chip, trzeba dołożyć kostkę połączeniową z kablami lub użyć specjalnej płytki po regeneracji wkładu, która wstrzeli go od zera, znajduje się ona za płytą główna, mała kwadratowa na dwóch śrubkach, po jej wymianie na nową wszystkie contery materiałów zostają wyzerowane. Ja w twoim wypadku bym użył takiej płytki, ponieważ ten cyan ma już dość spory ubytek dewelopera, a na zdjęciu widzę, że nadal pokazuje poprawną wartość 7% co jest kompletną bzdurą.
A czemu kiedy uszkodzony jest finisher to tak wisi na nagrzewaniu.... nie wiem, nigdy nie próbowałem tego naprawiać, rozgrzebywać bo tych finisherów mam tyle, że całą kulę ziemską przez 5 lat mógłbym nimi karmić

Wymiana na inny, a tamten uszkodzony leciał na śmietnik.