logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bieżnia Hattrick pali bezpiecznik na płytce głównej

jk197008 24 Lut 2020 20:32 1776 3
REKLAMA
  • #1 18491510
    jk197008
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam, mam problem.
    Bieżnia hattrick, po włożeniu kluczyka bieżnia nie startuje i pali bezpiecznik 10A na płytce głównej. Raz drgnęła, ale dostała bardzo szybkich obrotów i spaliła bezpiecznik.
    Napięcie na wyjściu na silnik po wypięciu przewodów od niego i wymianie bezpiecznika na nowy 320V DC, sinik ma zasilanie zgodnie z info 230DC. Co mogło paść?
    Bieżnia Hattrick pali bezpiecznik na płytce głównej Bieżnia Hattrick pali bezpiecznik na płytce głównej Bieżnia Hattrick pali bezpiecznik na płytce głównej Bieżnia Hattrick pali bezpiecznik na płytce głównej
    Bieżnia Hattrick pali bezpiecznik na płytce głównej Bieżnia Hattrick pali bezpiecznik na płytce głównej Bieżnia Hattrick pali bezpiecznik na płytce głównej

Znalazłem niby podobny schemat:
    https://3.bp.blogspot.com/-taaVkSH6A4Y/WYbwxR...gio_con_inclinazione_scheda_5_pin_largo_1.jpg
    i płytkę:
    https://assistancetapiscourse.partsfortreadmi...aster-kxtl-230-fhtl-treadmill-controller.html
  • REKLAMA
  • #2 18491599
    wojtek 9007
    Poziom 40  
    Ocena: 847
    Witam - proszę sprawdzić tranzystor oraz diodę na radiatorze .

Dodano po 47 [sekundy]:

Bieżnia Hattrick pali bezpiecznik na płytce głównej
  • REKLAMA
  • #3 18682781
    jk197008
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Tranzystor wymieniony ,bieżnia startuje ale zatrzymuje się po 3 minutach.
    Sprawdziłem czy to nie silnik ,ale podłączona żarówka 100 W też gaśnie po paru minutach.
    Po odłączeniu od napięcia i po paru minutach znowu działa parę minut.[Sprawdziłem na różnych programach bieżni]
    Co może dawać takie objawy ?
  • #4 20430920
    rotus841
    Poziom 1  
    Witam udało Ci się naprawić ? Mam ten sam sterownik i nie startuje
REKLAMA