logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Iconia A1-811 - Nie startuje, nie flashuje z karty SD

derhardo 24 Lut 2020 23:22 1023 4
REKLAMA
  • #1 18491962
    derhardo
    Poziom 6  
    Ocena: 5
    Witam. Acer Iconia A1-811: dostałem go stanie nieustającego ładowania baterii (wcześniej często się zawieszał). Po wykonaniu resetu do ustawień fabrycznych złapał zawieszkę się na "Usuwanie" wraz z nieustannym powtarzającym się restartem i tak w kółko. Po ponownym wejściu spróbowałem wykonać update z karty SD (Android JB). Niestety nie rozwiązało to problemu, tablet nadal się resetuje, zawiesza na "Usuwanie" po czym już sam przechodzi do androidowego boot menu. Próbowałem podłączyć go do komputera ale jest wielki problem ze sterownikiem do usb, żaden ze znalezionych nie działał. Macie jakieś pomysły, sugestie co jeszcze można zrobić? Czy opisane problemy mogą wskazywać na problem hardwarowy i jedyne co pomoże to wymiana płyty głównej
  • REKLAMA
  • #2 18492394
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2815
    Jaki system ładowałeś?
    Czy stosowałeś się do opisu ze strony producenta?
    Oryginlny FIRMWARE
  • REKLAMA
  • #3 18492821
    derhardo
    Poziom 6  
    Tak dokładnie według takiej procedury robiłem. Firmware brałem ze strony Acera (urządzenie wyszukanie po SNID). Zaraz spróbuję z tym z linka od ciebie

Edit: Niestety przy instalacji pliku z linka wyskakuje błąd jaki zdarzał się wcześniej kiedy dobrałem niewłaściwą wersję firmware (1 na obrazku). Przy firmware który mam ze strony brak błędu (2) Acer Iconia A1-811 - Nie startuje, nie flashuje z karty SD
    ale nadal nic - urządzenie resetuje się i przechodzi w pętlę "Usuwanie"

Czy da się to sflashować w takiej sytuacji z poziomu PC. A może są inne opcje?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18492892
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2815
    Na tej stronie są również nieoficjalne firmware wraz z instrukcją.
  • #5 18493218
    derhardo
    Poziom 6  
    Dzięki bardzo. Skorzystałem z opisu i z plików dołączonych na stronie i flashowanie flash toolem się udało! Tablet ożył!
REKLAMA