A są tam jakieś wersje gry, wersje serwera na tych serwerach co nie możesz się połączyć? Screeny z widoku na nazwy/wersje serwera czy coś takiego możesz dać?
Rozwiązałeś już ten problem? Bo mam taki sam, i coś tu chyba jest nie tak z orange. W skrócie - mam router LTE i multi w FS19 na karcie od playa działa, a na karcie od orange już nie. Umowa z play kończy mi się za tydzień, więc przydałoby się rozwiązanie tego problemu. Próbowałem też udostępniać internet z telefonu, ale tam mam kartę nju, czyli też orange i też nie działa.
Edit: sprawdziłem z telefonem i jest to samo, play działa, orange nie. A wszystko inne czego używam na orange działa.
Czyli jest prawdopodobieństwo, że dostawca internetu blokuje któryś z portów które są używane na danych serwerach. Zwykle prywatne (dedykowane) mają inny, niestandardowy IP i port i dlatego mogą działać.
Jeśli z jednym internetem działa bez problemu, a z drugim nie -> odpowiedzi szukał bym w ustawieniach tego wadliwego.
Ok, rozwiązałem problem. Orange nie daje domyślnie dynamicznego publicznego adresu IP dla internetu mobilnego. Każe sobie za tę usługę płacić 7zł miesięcznie. Trzeba ją aktywować i w urządzeniu zmienić nazwę apn na "vpn", a pozostałe pola zostawić puste. Zrobiłem to i mogę już się łączyć do znajomych w FS19. Więcej informacji tutaj: https://www.orange.pl/view/vpn
Szkoda, że o takich rzeczach dowiadujesz się po podpisaniu umowy i samemu próbując dojść co jest nie tak, bo po zgłoszeniu reklamacji po kilku dniach dostałem smsa, "Potwierdzamy pozytywne rozpatrzenie reklamacji nr XX. W chwili obecnej usługa działa prawidłowo. Sugerujemy usunięcie plików cookies i historii przeglądarki lub test połączenia do innego gracza na innej przeglądarce. Pozdrawiamy, Orange" Tylko niestety nic to nie dało, a w FS19 nie gra się przez przeglądarkę
Rozwiazanie UP czytałem wiele postów na innych stronach i wynika ze tylko orange blokuje gre Multiplayer Narazie zamykam post jak bedzie potrzeba otwarcia zapraszam PW
Rozwiazanie UP czytałem wiele postów na innych stronach i wynika ze tylko orange blokuje gre Multiplayer Narazie zamykam post jak bedzie potrzeba otwarcia zapraszam PW
Dodano po 47 [sekundy]:
UP
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
Użytkownicy gier Farming Simulator 13, 17 i 19 zgłaszają problemy z połączeniem w trybie multiplayer, szczególnie przy korzystaniu z internetu od Orange. Problemy te mogą wynikać z blokady portów przez dostawcę internetu. Użytkownik, który miał podobne trudności, odkrył, że Orange nie oferuje domyślnie dynamicznego publicznego adresu IP dla internetu mobilnego, co uniemożliwia połączenie. Po aktywacji usługi za dodatkową opłatą oraz zmianie ustawień APN na "vpn", problem został rozwiązany. Inni użytkownicy potwierdzają, że problemy z multiplayerem występują tylko przy użyciu Orange. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.