logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wyciek paliwa z korka w piłę Stihl MS 230 - gdzie kupić inne korki?

Grzech 29 Lut 2020 12:52 3096 2
REKLAMA
  • #1 18501001
    Grzech
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    Witam. Piła stała nieużywana jakiś czas bo czekała na nowy tłumik. W końcu się doczekała :) Zalałem świeżym paliwem a tu zonk - wycieka korkiem. Podczas pracy również :( Dodam, że wymieniałem korpus i jak go zmontowałem to oryginalny korek od razu przeciekał. Dokupiłem u sprzedawcy korpusu nowy korek i przez rok było ok. Teraz po przerwie jest jak z oryginalnym - znowu cieknie :( Nie wiem - może ten gumowy oring się skurczył? Tak czy inaczej - pytanie zasadnicze - czy są do sthila jakieś inne korki - nie takie "szybkozłączki"? Oprócz Sthila mam Solo i tam są normalne - wkręcane korki i takie rozwiązanie imho - jest trwalsze.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18501355
    hevet2
    Poziom 32  
    Ocena: 618
    Skoro nie ciekło wcześniej wymień oring i powinno być dobrze (tylko kup oryginalny podróby nie lubią benzyny). Podejrzewam, że korpus który założyłeś to podróba. Nie spotkałem aby z tych korków ciekło (czasem wyłamie się korek lub korpus ale to inna sprawa). Są Stihle z wkręcanym korkiem (ale raczej starsze modele).
REKLAMA