logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung RF24FSEDBSR - Lodówka nie wyświetla żadnych błędów

Slath 02 Mar 2020 21:59 765 4
REKLAMA
  • #1 18506649
    Slath
    Poziom 11  
    Witam.
    Problem jak w temacie, lodówka po podłączeniu włącza się normalnie.
    Temperatury ustawione na -20°C w zamrażalce i 5°C w chłodziarce, po dobie -17°C w zamrażalce i -11°C w chłodziarce. Lodówka nie wyświetla żadnych błędów, a na płycie głównej czerwona dioda świeci normalnie. Ktoś podpowie gdzie zacząć szukać problemu?
  • REKLAMA
  • #2 18506694
    coolbickey
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Pewnie klapka się zawiesiła lub ułamała od redystrybutora chłodnego powietrza
  • REKLAMA
  • #3 18506721
    Slath
    Poziom 11  
    Zdjąłem panel w chlodziarce i nie ma tam klapki, jest to osobny obieg tak jak by a przynajmniej tak to wygląda. Nie jestem pewny jak dokładnie działa Twin cooling plus ale domyślam się że zamrażalnik jest odseparowany od chlodziarki, mogę się mylić.
  • REKLAMA
  • #4 18507334
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 883
    Może z tylu jest jakiś schemat, to zrób jego zdjęcie i zamieść, popatrzymy i coś się wymyśli bo ten wynalazek to jest French Door, kiedyś miałem kontakt z taką, ale nie był to Samsung tylko coś włoskiego, a ta to trochę inna bajka i chyba jest bez tej obracanej klapki. W ostateczności mógł "dać ciała" czujnik temperatury i stad takie zachowanie.
    Edit:

Suma summarum mamy do czynienia z typem Combi, który ma dwa parowniki niezależne, więc prawie na 100% czujnik chłodziarki do wymiany, zawór pozostawiłbym póki co poza podejrzeniem.
  • #5 18508731
    Slath
    Poziom 11  
    Niestety schematu brak. Tez podejrzewam czujnik temperatury, ale pewności nie miałem, po 2 dniach postoju ją włączyłem i pokazała mi temperaturę w chłodziarce +30°C wiec chyba faktycznie coś będzie nie tak z czujnikiem.
REKLAMA