logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karcher HD 5/11C - co może powodować brak ciągłego ciśnienia?

__Johny_ 05 Mar 2020 23:59 6834 7
REKLAMA
  • #1 18513377
    __Johny_
    Poziom 2  
    Dzień dobry
    Może ktoś miał taki przypadek i wie co trzeba zrobić..
    Wymieniłem już uszczelniacze wodne i olejowe na tłoczkach ,nasmarowałem "zawór ciśnieniowy" i nadal działa jak na załączonym filmiku ..
    Proszę o podpowiedź co może być przyczyną takiej pracy i braku ciągłego ciśnienia ...

https://filmy.elektroda.pl/4_1583448936.mp4
  • REKLAMA
  • #2 18513576
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18514696
    __Johny_
    Poziom 2  
    Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź..
    Ale tą na końcu lancy..?Bo wydaje mi się że jak ją bardziej rozkręcę to w ogóle nie ma ciśnienia..sprawdzę jeszcze raz ale chyba tak było i jak zapnę w połowie lancy tą obrotową przystawkę do kostki to też tak faluje jak na filmiku... po rozkręceniu lancy w połowie też leje się zwyczajnie bez ciśnienia ?? dlatego zastanawiam się czy wymiana końcówki coś da...?
  • REKLAMA
  • #4 18514714
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 18515374
    zbyszekkw
    Poziom 16  
    Ocena: 45
    a może być też prostsza przyczyna - wąż zasilający zbyt miękki i zapada się do środka blokując przepływ wody po stronie zasilania / załamany/
  • #7 18558833
    __Johny_
    Poziom 2  
    Dzień dobry,
    Wracam po próbach.. kupiłem nową dyszę i jakoś zaczął chodzić pojawiło się ciśnienie i nie falowalo ale poplukalem korzenie w jeden czy nawet dwa dni (nie całe dnie, chodzi że ze dwa razy) i teraz chciałem go znowu podłączyć i tylko tak naprawde sika strumyczkiem.. silnik pracuje przez cały czas trzymania nacisnietego pistoletu ale brak mocnego ciśnienia znowu. A czy tak w ogóle powinno być jak na załączonym zdjęciu (bez podpiecia do pradu i z podpietym praktycznie podobnie...? )
    Załączniki:
    • Karcher HD 5/11C - co może powodować brak ciągłego ciśnienia? 20200325_110555.jpg (1.85 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 18558869
    Kmkrzys
    Poziom 10  
    Ocena: 54
    Zapraszam do serwisu przyczyn może być kilka , np. zawieszony tłoczek sterujący lub uszkodzony wyłącznik ciśnieniowy .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z myjką ciśnieniową Karcher HD 5/11C, która nie utrzymuje ciągłego ciśnienia. Po wymianie uszczelniaczy i nasmarowaniu zaworu ciśnieniowego, problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują, że przyczyną mogą być zużyta dysza, powietrze w wężu zasilającym, zbyt miękki wąż zasilający lub uszkodzony wyłącznik ciśnieniowy. Po wymianie dyszy ciśnienie się poprawiło, ale po krótkim użytkowaniu problem powrócił. Zaleca się dalsze sprawdzenie stanu tłoczka sterującego oraz ewentualne skonsultowanie się z serwisem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA