logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Maszyna Łucznik 431 - ułamana sprężyna naprężacza

Usia1946 15 Mar 2020 15:17 2946 7
REKLAMA
  • #1 18532689
    Usia1946
    Poziom 5  
    Ocena: 7
    Nie wiem jak wyjąć i usunąć ułamaną sprężynę w naprężaczu maszyny do szycia Łucznik 431 i jak włożyć kupioną nową.
    Mam 74 lata i proszę o :sm31: szczegółowy opis jak to zrobić.
    Siedzę w domu z powodu koronowirusa i chcę zająć się szyciem.
    Pozdrawiam i proszę o jak najszybszą pomoc
  • REKLAMA
  • #2 18532957
    zbyszekkw
    Poziom 16  
    Ocena: 45
    Jak to nie kawał
    odkręca się do końca nakrętkę do regulacji naciągu nitki , talerzyki najlepiej poskładać po kolei na trzpień na nici ,
    wyjąć starą sprężynę z wcięcia , założyć nową i poskładać ponownie ,
    dotyczy to sprężyny amortyzującej naciąg nitki
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 18533489
    artfik
    Poziom 26  
    Ocena: 343
    Witam naprężacz trzeba wyciągnąć a nie rozkręcać,po odchyleniu klapki z lewej strony na wysokości naprężacza jest malutka śrubka należy ją poluzować i wtedy wyciągamy naprężacz na stół i robimy z nim co chcemy.
  • REKLAMA
  • #5 18533508
    zbyszekkw
    Poziom 16  
    Ocena: 45
    Tylko wtedy demontujemy cały naprężacz razem z osią a do wymiany sprężyny nie jest to potrzebne
  • #7 18538538
    artfik
    Poziom 26  
    Ocena: 343
    Jednak trzeba zdemontować cały naprężacz,akurat trafiła mi się taka maszyna.z tyłu ośki jest nacięcie do którego musi wejść koniec sprężyny ten zagięty.oska jest przykręcona na 2 śrubki do tulei naprężacza i bez jego demontażu nie ma możliwości jej prawidłowego założenia.
  • #8 18597209
    Usia1946
    Poziom 5  
    Ocena: 7
    W moim łuczniku 431 musiałam zdjąć naprężacz nici i dopiero udało mi się wyjąć sprężynę, ale jak wkładam nową to nie wiem o co ją zaczepić i zsuwa śie z miejsca w którym powinna się zaczepić.
    Jakby tego było9 mało to rozsypał mi się na części naprężacz i n ie umiem go poskładać. W związku z tym jestem w proszku.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w wymianie ułamanej sprężyny naprężacza w maszynie do szycia Łucznik 431. W odpowiedziach podano różne metody demontażu naprężacza. Niektórzy sugerują, że nie trzeba demontować całego naprężacza, a wystarczy poluzować małą śrubkę, aby wyjąć sprężynę. Inni jednak wskazują, że w przypadku starszego typu naprężacza konieczne jest jego całkowite zdemontowanie. Użytkownik napotkał trudności przy zakładaniu nowej sprężyny oraz w ponownym złożeniu naprężacza, co wymaga dodatkowych wskazówek.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA