logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Andream, chińskie radio do BMW - Jak podłączyć kamerę i czujniki jednocześnie.

domelozo 17 Mar 2020 22:32 3057 2
  • #1 18538916
    domelozo
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Cześć,
    Posiadam chińskie, dedykowane radio do BMW e60 Andream na Androidzie 9. Podłączyłem do niego kamerę cofania i działa dobrze. W związku z tym, że przyzwyczajony jestem dodatkowo do czujników cofania, chciałem je dodać. Zakupiłem zestaw Valeo na tył, ale nie ma nigdzie informacji czy można to podpiąć pod ekran, który obok widoku z kamery domyślnie wyświetla ikonkę samochodu i czujniki. których na razie brak bo jeszcze nie zamontowane. Skoro na ekranie są wyświetlane nieaktywne czujniki to myślę, że radio jest przystosowane. Tylko gdzie/jak to podłączyć?
    Da się to jakoś podłączyć razem kamerę i czujniki pod tę stację?
    Sygnalizacja dźwiękowa mi wystarczy, ale człowiek zawsze potrafi stworzyć sobie dodatkowy problem do rozwiązania i myśleć kilka dni:).
    Z pozdrowieniami,
    Robert
  • Pomocny post
    #2 18539181
    koma2k
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Po pierwsze, czy to o to chodzi?
    https://www.android-car-dvd.de/collections/for-bmw/products/ew963-e60
    Jeśli tak, to tak nie do końca radio jest w sumie XD

Oczywiście specki, ani manuala nie dorwałem ale przeglądając kilometrową stronę produktu znalazłem to:
    "Support for original camera and Parking sensor, Plug and play, no coding required"
    i oczywiście zaraz link do ichniej kamerki cofania, jeżeli twoje auto nie ma. Linku do parksensorów już nie ma.

domelozo napisał:
    Podłączyłem do niego kamerę cofania

oryginalną, czy aftermarket?

wsparcie dla ORIGINALnych kamery i czujników wskazuje, że ta jednostka zbiera info/sygnał oryginalnych czujników po CAN-ie o ile takowe są w aucie i wyświetla, tak jak wyświetlałby oryginalny wyświetlacz.
    domelozo napisał:
    Zakupiłem zestaw Valeo na tył

i tu właśnie pytanie, czy ten zestaw to właśnie oem-owe czujniki integrowane z resztą elektroniki auta, czy to coś takiego
    Andream, chińskie radio do BMW - Jak podłączyć kamerę i czujniki jednocześnie.
    Jeśli to taki zestawik stand-alone, to przykro mi, chyba nie pyknie.

Dodano po 2 [godziny] 32 [minuty]:

A jakby Cię przypadkiem poniosło ambicją i byś zmienił zdanie na montaż fabrycznego systemu PDC,....
    To mi się takie o to nawinęło pod oko
    https://5series.net/forums/attachments/e60-e6...ions-needed-installation-manual-pdc-60-61.pdf
  • #3 18541282
    domelozo
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Własnie takie "radio" :). Kamerka nie oryginalna, też chińczyk, i czujniki właśnie takie, nie oryginalne. W sumie racja, że mogłem dodać oryginalne czujniki. W używce pewnie nie wyszłyby zbyt drogo. Może kiedyś wrócę do tematu, a na razie potestuję te Valeo. Dziękuję za pomoc.
REKLAMA