Witam. Z góry przepraszam jeśli popełniłem jakiś błąd przy wstawianiu tego posta (zły dział etc.), ale jestem tu nowy. Przejdźmy do rzeczy. Otóż wczoraj wymieniłem procesor z intel pentium dual core E5200 na intel core quad q8400. Wszystko się zgadzało socket itp.
Gdy podłączyłem go do zasilania uruchomił się (zawsze się tak dzieje gdy podłącze go do zasilania. Uruchamia się i po kilku sekundach gaśnie sam, to normalne) i zaczął piszczeć (sekwencja 1-3-3-1), wentylatory cały czas chodziły na maksymalnych obrotach w tym od karty graficznej co mnie zdziwiło. Biosu nigdy nie aktualizowałem (jako iż jestem w tym zielony boję się że coś zepsuje). Żadnego obrazu na monitorze nie było.
Specyfikacja:
- 6 GB ram ddr3 1333
- karta graficzna radeon r7 2GB ddr3
-płyta główna lenovo 64Y4486
Dodano po 2 [minuty]:
A i bym zapomniał. Gdy wsadzę stary procesor komputer normalnie chodzi.
Gdy podłączyłem go do zasilania uruchomił się (zawsze się tak dzieje gdy podłącze go do zasilania. Uruchamia się i po kilku sekundach gaśnie sam, to normalne) i zaczął piszczeć (sekwencja 1-3-3-1), wentylatory cały czas chodziły na maksymalnych obrotach w tym od karty graficznej co mnie zdziwiło. Biosu nigdy nie aktualizowałem (jako iż jestem w tym zielony boję się że coś zepsuje). Żadnego obrazu na monitorze nie było.
Specyfikacja:
- 6 GB ram ddr3 1333
- karta graficzna radeon r7 2GB ddr3
-płyta główna lenovo 64Y4486
Dodano po 2 [minuty]:
A i bym zapomniał. Gdy wsadzę stary procesor komputer normalnie chodzi.