Witam. Mam drobny problem z dyskiem WD. W pewnym momencie dysk odmówił posłuszeństwa, podczas kopiowania plików z tego dysku na inny dysk pojawia się komunikat że nie można skopiować "błąd odczytu CRC" zastanawiam się co może być przyczyną. Postanowiłem usunąć i postawić jeszcze raz partycje a później sformatować, niestety nie udało się tego dokonać bo podczas formatowania NTFS dysk zatrzymał się prz 70% i nie chce dalej ruszyć(dysk cały czas działa ale pasek postępu sie nie przesówa). Zanim go sformatowałem sprawdzilem pod windowsem czy nie ma jakiś bad sektórów, ale nic mi nie pokazało. Czy to oznacza że dysk jest do wyrzucenia? A może da sie to naprawić sposobami domowymi (nie mam na gwarancji niestety). Próbowałem już różnych rzeczy ale nic nie pomaga. Prosze o pomoc!
Ps: Nie jest to wina płyty ani innych podzespołów ponieważ posiadam jeszcze jeden dysk WD 200GB SATA i on działa dobrze.
Ps: Nie jest to wina płyty ani innych podzespołów ponieważ posiadam jeszcze jeden dysk WD 200GB SATA i on działa dobrze.