logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Yoga- brak możliwości zmiany BOOT MODE w biosie

grzywa11 21 Mar 2020 18:43 1464 4
REKLAMA
  • #1 18548322
    grzywa11
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam,
    Mam problem z którym walczę już dobre dwa dni. Przeczytałem masę for, obejrzałem masę filmów i nic nie opisywało mojego przypadku, a mianowicie: posiadam laptopa Lenovo Yoga. Wymieniam dysk i chcę zainstalować na nim Windowsa 8. Mam już zbootwanego pena z systemem problem jest taki, że komputer widzi pena lecz wyskakuję błąd i nie dopuszcza do instalacji systemu. Wiem, że muszę zmienić w biosie opcje Boot mode z UEFI na Legacy. Sęk w tym, że nie mam takiej możliwości w biosie. Co robić?
    Lenovo Yoga- brak możliwości zmiany BOOT MODE w biosie Lenovo Yoga- brak możliwości zmiany BOOT MODE w biosie Lenovo Yoga- brak możliwości zmiany BOOT MODE w biosie
  • REKLAMA
  • #2 18548411
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2775
    grzywa11 napisał:
    problem jest taki, że komputer widzi pena lecz wyskakuję błąd

Jaki błąd?
    grzywa11 napisał:
    Mam już zbootwanego pena z systemem

Pendrive w jaki sposób przygotowany?
    grzywa11 napisał:
    Wiem, że muszę zmienić w biosie opcje Boot mode z UEFI na Legacy.

Nic bardziej mylnego, no chyba że pendrive nie jest utworzony dla trybu UEFI tylko BIOS.
  • REKLAMA
  • #3 18548442
    grzywa11
    Poziom 9  
    Pendrive jest dobrze zbootowany i działający. Na innym komputerze potrafi załączyć instalację systemu, a na tym wyskakuje taki błąd: Lenovo Yoga- brak możliwości zmiany BOOT MODE w biosie Lenovo Yoga- brak możliwości zmiany BOOT MODE w biosie
  • REKLAMA
  • #4 18548526
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2775
    Nie o to pytałem. Pendrive przygotowany pod UEFI czy pod BIOS?
  • #5 18548553
    grzywa11
    Poziom 9  
    UEFI. Bootowałem w programie Rufus.
REKLAMA