logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Yoga 3 - Jak ustawić BIOS do instalacji Windowsa z USB?

bardakon 19 Lut 2017 15:01 2913 3
REKLAMA
  • #1 16290632
    bardakon
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam
    Nie jestem w stanie uruchomić instalacji Windowsa USB.
    Zrobiłem start USB z pliku ISO w Programie RUFUS w schemacie GPT dla UEFI i formacie FAT32. W biosie próbowałem ustawień przeróżnych, ale wg mnie powinno ruszać jak na tych ze zdjęć.
    W każdym razie co bym nie dał USB nie czyta. W takich ustawieniach jak na zdjęciu jeżeli daję opcję w biosie "boot menu" to do wyboru nie mam nic poza zainstalowanym teraz Windows 8.1. Kiedy zaś boot mode dam na "legacy" to w boot menu jest do wyboru HDD USB, ale kiedy czyta usb to wyskakuje, że nie ma żadnego "USB dongle"
    Jak ustawić tego biosa żeby to ruszyło?
    Raz włączyła się instalacja, ale zakończyło się wszystko na wyborze dysku do instalacji. Nie dało się wybrać żadnego dysku bo każdy jest sformatowany w GPT. Doszedłem więc do wniosku że w Biosie muszę wybrać Boot Mode UEFI.
    Proszę o pomoc.
    Załączniki:
    • Lenovo Yoga 3 - Jak ustawić BIOS do instalacji Windowsa z USB? 4.jpeg (134.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lenovo Yoga 3 - Jak ustawić BIOS do instalacji Windowsa z USB? przygotowanie.png (33.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lenovo Yoga 3 - Jak ustawić BIOS do instalacji Windowsa z USB? 3.jpeg (138.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lenovo Yoga 3 - Jak ustawić BIOS do instalacji Windowsa z USB? 2.jpeg (147.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lenovo Yoga 3 - Jak ustawić BIOS do instalacji Windowsa z USB? 1.jpeg (143.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16291486
    robo532
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Włącz secure boot i sprawdz.
  • REKLAMA
  • #3 16291611
    bardakon
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Nie ma żadnej różnicy. W Boot menu jest tylko jedna opcja:
    Załączniki:
    • Lenovo Yoga 3 - Jak ustawić BIOS do instalacji Windowsa z USB? 5.jpeg (130.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA