Witam. Miałem przez ostanie 2 lata podpiętą kartę kablem DVI-D do monitora BenQ XL 2411p. Pamiętam że gdy kupowałem ten monitor po raz pierwszy podpinałem pod niego kartę kablem HDMI i obraz był, ale wiadomo tylko maks. 60Hz. I do sedna. Kupiłem teraz kartę RTX 2060 Gaming od MSI. Ta karta nie ma portu DVI-D. Kupiłem w pobliskim supermarkecie przejściówkę DisplayPort na DVI-D. Podłączam i nic. Dioda na monitorze nie zmienia się na zieloną, nie ma obrazu. Podłączyłem więc kablem HDMI ale jest to samo. Włożyłem więc starą kartę (GTX 1060 Gaming MSI) podłączyłem kablem HDMI i o dziwo też nic. Dopiero jak podłączam kablem DVI-D odrazu pojawia się obraz z pulpitem. O co tu chodzi? Kable działają bo na telewizorze wszystko jest dobrze jak sprawdziłem je podpinając do dekodera.
Mój komputer:
System Windows 7 sp2
płyta główna: Asrock P67 Pro3
procesor: i7 3770k
RAM: 12GB 1866 DDR3
zasilacz: CoolerMaster 600W
Wiem, że procesor słaby itd. Wszystko kupię w tym tygodniu (procesor, płytę główną i RAM)
Patrząc sterowniki do RTX 2060 widzę że jest tylko pod Windows 10. To oznacza że muszę kupić Windowsa 10 i stawiać komputer od nowa?
Mój komputer:
System Windows 7 sp2
płyta główna: Asrock P67 Pro3
procesor: i7 3770k
RAM: 12GB 1866 DDR3
zasilacz: CoolerMaster 600W
Wiem, że procesor słaby itd. Wszystko kupię w tym tygodniu (procesor, płytę główną i RAM)
Patrząc sterowniki do RTX 2060 widzę że jest tylko pod Windows 10. To oznacza że muszę kupić Windowsa 10 i stawiać komputer od nowa?